GALERIE FOTO: Școala Altfel: Elevii clasei a III-a C de la Școala Gimnazială Ion Basgan au aflat despre beneficiile mierii și alimentației sănătoase

1
1220


Pe 22 mai 2017, elevii clasei a III-a C de la Școala Gimnazială „Ion Basgan” au fost în vizită la compania CIRAST-DULCOFRUCT din comuna Cotești, Vrancea. Odată ajunși, copiii au fost preluați de managerul companiei, d-l Răzvan Ciobotaru, care le-a prezentat, pe înțelesul lor, ciclul de viață al albinelor, fabricarea mierii, curiozități despre lumea lor și beneficiile pe care acestea le aduc naturii, dar și oamenilor deopotrivă.
Elevii au fost fascinați de munca și strădania albinelor ce ajung să producă „aurul dulce” – mierea și celelalte produse ale stupului: polen, ceară, propolis și lăptișor de matcă. Ei au conștientizat importanța mierii și a produselor derivate din aceasta, efectele nocive ale zahărului și consumarea acestuia în exces. Se știe că toți copiii adoră dulciurile, dar cum majoritatea de pe piață sunt însă pline de zahăr și alte ingrediente care, consumate fără discernământ, pot crea numeroase probleme de sănătate, este bine să oferim mierea ca un desert alternativ sănătos, dar și ca un aliment cu numeroase virtuți.
Ulterior, echipați corespunzător, elevii au trăit o experiență inedită prin vizitarea fabricii Cirast-Dulcofruct, unde au văzut modul de fabricare a produselor Dulcofruct, de la materia primă până la stadiul final, așa cum noi le găsim în rafturile magazinelor. Ei au putut degusta apoi, în foișor, brioșe cu Ice Tea Dulcofruct.
La finalul activității, interesul elevilor a fost răsplătit cu miere și produse marca Dulcofruct, încurajând astfel înlocuirea zahărului din alimentație. Transportul copiilor a fost sponsorizat de firma S.C. MICROMET S.A.

Profesor MIHAELA CORNIENCO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here