Marti, 13-12-2011  |  Ştiri din judeţ

Pledoarie pentru voluntariat

De Dana Munteanu
Zilele trecute, Clubul „IMPACT Perfect LIS”, din cadrul Liceului Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu, coordonat de profesoara Luminiţa Cociorbă, a participat, alături de celelalte două cluburi IMPACT din judeţ, la activitatea  „Cu IMPACT în judeţul Vrancea!”. Aceasta a fost organizată de Consiliul Judeţean al Elevilor şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, în cadrul „Festivalului Naţional al Şanselor Tale”, desfăşurat din perioada 5-11 decembrie 2011, aflat la cea de-a XII-a ediţie. „Având în vedere că 2011 este Anul European al Voluntariatului, activităţile organizate se desfăsoară sub gene-ricul «Educaţie şi voluntariat». A fost o adevărată pledoarie pentru voluntariat, oferită de membrii cluburilor celor peste 150 de elevi din cele 21 de licee din judeţ. Aceştia au aflat că poţi să te simţi bine şi atunci când dăruieşti, nu numai când primeşti, că se pot implica în identificarea şi rezolvarea unor probleme din comunitatea lor, aşa cum o fac membrii cuburilor IMPACT”, ne-a declarat profesoara Luminiţa Cociorbă.
La activitatea coordonată de Lidia Dumbravă, inspector şcolar pentru educaţia permanentă şi proiecte educaţionale, au mai fost prezenţi  Ionela Duţu, coordonatorul local al Programului IMPACT, precum şi reprezentanţii Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă „Focul Viu”, Ioan Florea şi Silviu  Pleşa.
Din luna noiembrie, „IMPACT Perfect LIS” a intrat în programul „IMPACT - model de educaţie extracurriculară nonformală în România ”, implementat de Fundaţia „Noi Orizounturi”, cu sprijinul Romanian American Foundation. În cadrul acestui program, membrii clubului vor primi sprijin financiar pentru a implementa două proiecte în folosul comunităţii şi un proiect de antreprenoriat social în perioada decembrie 2011- iunie 2012.
Luminiţa Cociorbă a precizat că, în această săptămână, clubul îşi va continua activitatea atât în cadrul liceului, prin întâlniri IMPACT la nivelul claselor a IX-a şi a X-a, cât şi în comunitate, unde vor fi distribuite pliante şi fluturaşi cu informaţii despre IMPACT.