Ziua Internaţională a Educaţiei, marcată de parlamentarii vrânceni
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Ziua Internaţională a Educaţiei, marcată de parlamentarii vrânceni
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Senatorul PSD de Vrancea Cristian Dumitrescu a declarat cu prilejul Zilei Internaționale a Educaţiei că ziua de 5 octombrie a devenit, de la an la an, un prilej de a transmite un mesaj clar către întreaga societate privind rolul unei educații de calitate și al profesorilor competenți și motivați. „Această zi este un simbol semnificativ al conştientizării, înţelegerii şi aprecierii faţă de contribuţia pe care profesorii o au pentru educaţie şi dezvoltare şi, în egală măsură, prilej pentru a atrage atenţia asupra rolului profesorilor în cadrul societăţii. Cu acest prilej, le urez tuturor cadrelor didcatice din județul Vrancea multe satisfacții profesionale, multă sănătate și puterea de a rămâne aceiași oameni de înaltă conștiință, devotați meseriei și valorilor educaționale!“, a precizat senatorul Cristian Dumitrescu.
La rândul său, deputatul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr a declarat că menirea acestui moment festiv este aceea de a mobiliza întreaga societate în sprijinul ce trebuie acordat educatorilor. „Tema aleasă pentru Ziua Internațională a Educaţiei 2017, "Educaţie în libertate: emancipare pentru profesori", îşi propune să concentreze eforturile comunităţii internaţionale asupra priorităţilor legate de creşterea autonomiei în procesul educaţional, în conformitate cu prevederile Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă în educaţie, adoptată de Organizaţia Naţiunilor Unite în septembrie 2015, ţinând cont de evoluţiile unor factori globali de instabilitate, precum conflictele armate, calamitățile naturale ori migraţia. Toţi aceşti factori sunt potențiali generatori de intoleranţă, discriminare şi sărăcie, afectând atât resursele materiale alocate educaţiei, cât şi autonomia educatorilor. Eforturile pe care profesorii din regiunile afectate ale lumii le fac pentru a asigura continuitatea şi calitatea educaţiei în astfel de condiţii trebuie recunoscute şi încurajate de către noi toţi“, a precizat deputatul Angel Tîlvăr. Parlamentarul a arătat că deși mai sunt multe de făcut şi multe provocări de depăşit în acest domeniu, statul român poziţionează educaţia în zona priorităţilor sale absolute şi confirmă astfel faptul că aceasta are un rol definitoriu în modul în care proiectăm România europeană, prosperă şi competitivă a viitorului. 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost