Zeci de polițiști trimiși în stradă

0
522


Festivalul Internațional al Viei și Vinului, care va începe joi și se va încheia duminică, scoate zeci de polițiști în stradă. Pentru a se asigura că nu vor fi evenimente nedorite, oamenii legii au întocmit un plan de măsuri pe care îl vor pune în aplicare în zilele de sărbătoare.
Unii polițiști vor fi în mijlocul cetățenilor, alții vor dirija traficul rutier. „Având în vedere organizarea în municipiul Focșani a Festivalului Internațional al Viei și Vinului «BACHUS 2014», începând cu data de 22 octombrie a.c., peste 70 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutier, investigații criminale și acțiuni speciale vor acționa, suplimentar față de dispozitivul curent, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, precum și pentru prevenirea săvârșirii de fapte antisociale. Polițiștii rutieri vor acționa pentru dirijarea traficului rutier și pietonal în zona arterelor de circulației Bulevardul Unirii, str. Unirea Principatelor, str. Ștefan cel Mare, str. Cuza Vodă, str. Mr. Gheorghe Pastia, str. Mihail Kogălniceanu. Polițiștii vor fi prezenți în fiecare zi de festival pentru adoptarea unor dispozitive eficiente de ordine publică, atât în locul de desfășurare a manifestărilor cultural artistice, cât și în zona imediat apropiată. De asemenea, se va acționa pentru prevenirea comiterii infracțiunilor cu violență, a furturilor din buzunare și din auto, identificarea persoanelor care provoacă sau intenționează să provoace tulburări ale ordinii publice, pentru identificarea persoanelor urmărite sau suspecte de comiterea de infracțiuni”, a transmis inspectorul principal Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.
    Polițiștii recomandă tuturor persoanelor care vor merge în Piața Unirii din Focșani să acorde o atenție sporită la modul de asigurare a autovehiculelor și bunurilor de valoare, să evite conflictele cu persoanele aflate sub influența băuturilor alcoolice și să respecte regulile stabilite pentru accesul auto și pietonal, precum și celelalte reguli stabilite de organizatori și forțele de ordine. „În cazul în care observă producerea unor fapte antisociale, cetățenii se pot adresa direct polițiștilor aflați în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgență 112”, a adăugat ofițerul de presă al IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here