Zeci de legumicultori vrânceni vor ajutoarele de minimis pentru tomate
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Zeci de legumicultori vrânceni vor ajutoarele de minimis pentru tomate
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

    Legumicultorii vrânceni au început să se înscrie pentru a primi ajutorul de minimis acordat celor care cultivă tomate în spații protejate. Până acum sunt înscriși 21 de legumicultori la Direcția Agricolă dar numărul acestora crește în fiecare zi, vrâncenii fiind interesați să obțină acest ajutor din partea statului. Acest program a fost demarat anul trecut, când au fost înscriși 84 de fermieri iar 57 dintre aceștia au încheiat cele două cicluri de producție și au primit banii pentru care au depus deconturile la Direcția Agricolă. Aceasta este considerată prima măsură concretă de sprijin a legumicultorilor cu solarii și sere, după mulți ani în care România a preferat importurile din Spania sau Turcia. Schema de minimis pentru anul acesta este similară lui 2017 și va fi implementată tot de Direcția Agricolă. Valoarea ajutorului de minims este de 3.000 euro/beneficiar/an. Sumele se plătesc într-o singură tranşă. Pentru o evaluare eficientă a producției de tomate, a fost inclusă în cerere obligativitatea producătorilor de tomate ca la finalul recoltării să comunice Direcției Agricole cantitatea totală de tomate obținută pe suprafața de 1000 metri pătrați.
    Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei întreprinderi/ întreprinderi unice nu poate depăși echivalentul în lei a sumei de 15.000 euro pe durata a trei exerciții financiare, în cursul exercițiului financiar actual și în cele două exerciții financiare precedente. Acest sprijin financiar poate fi obținut de producători agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător, producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și familiale, producători agricoli persoane juridice. Acest ajutor financiar se acordă fermierilor care respectă mai multe condiții. „Să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1000 mp; să obțină o producție de minimim 2 kg de tomate/mp și să facă dovada producției realizate prin documente justificative privind comercializarea producției; să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în sere și solarii; să valorifice producția în perioadele ianuarie-mai inclusiv, și noiembrie-20 decembrie, inclusiv”, precizează comunicatul Executivului unde este prezentat programul.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Local

Află câtă apă consumă un vrâncean; raportul a fost făcut public de SGA
Un vrâncean consumă anual 49 metri cubi de apă, arată un raport al Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea. Raportul a fost prezentat, ieri, în ședința Colegiului Prefectural.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost