Zece elevi vrânceni participă la etapa națională a Olimpiadei de Lingvistică

4
1625


Zece elevi din clasele V-IX vor reprezenta județul Vrancea la etapa națională a Olimpiadei de Lingvistică. Etapa județeană a avut loc sâmbătă, la Åžcoala „Alexandru Vlahuță” Focșani pentru clasele a V-a și a VI-a și la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” pentru clasele VII-XII. La faza județeană a Olimpiadei de Lingvistică au fost înscriși 630 de elevi, majoritatea de gimnaziu.
În urma rezolvării contestațiilor, s-a stabilit ca 10 elevi să reprezinte Vrancea la etapa națională a Olimpiadei de Lingvistică. Acesta va avea trei secțiuni, respectiv secțiunea antrenament, care se va susține la Focșani, secțiunea de exercițiu și cea de performanță, care vor avea loc la București.
Astfel, la Secțiunea de Antrenament, la care participă elevi de clasele a V-a și a VI-a, vor participa: Adriana Paula Crivăț, clasa a V-a, Åžcoala Gimnazială „D. Zamfirescu”, Focșani, profesori îndrumători – Marcela Ghiuță și Laurențiu Å¢ibrea;  Åžtefan Bîznă, clasa a V-a, Åžcoala Gimnazială „Ion Basgan”, profesori îndrumători – Marius Catană și Anca Cucu; Răzvan Apreutesei, clasa a VI-a, Åžcoala Gimnazială „Ion Basgan”, profesori îndrumători – Niculina Soare și Anca Cucu; Maria Neacșu, clasa a VI-a, Åžcoala Gimnazială „Åžtefan cel Mare”, profesori îndrumători – Mirela Dumitru și Mihaela Diaconu.
La Secțiunea de Exercițiu, care se va susține la București, județul nostru va fi reprezentat de umătorii elevi: Ana-Maria Tofan, clasa a VII-a, Åžcoala Gimnazială „D. Zamfirescu”, Focșani, profesori îndrumători – Daniela Sporea și Mariana Guzu, și Alexandra Danțuș, clasa a VII-a, Åžcoala Gimnazială „N. Iorga”, profesori îndrumători – Camelia Stoinescu și Marinela Suliman. Pentru Secțiunea de Performanță, care e destinată elevilor de clasele IX-XII și se va susține tot la București, din Vrancea vor participa următorii patru elevi: Antonia Lorenț, clasa a IX-a, Liceul Teoretic „E. Botta”, Adjud, profesori îndrumători – Ramona Chiper și Daniel Munteanu; Oana Alexandra Olteanu, clasa a X-a, Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, profesori îndrumători – Iuliana Canae și Cezar Bîrgăoanu; Laura Cernat, clasa a XI-a, Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, profesori îndrumători – Iuliana Canae și Brăduț Apostol; Åžtefan Elen Åžandru, clasa a XI-a, Colegiul Național „Al. I. Cuza”, profesori îndrumători – Mihaela Neagu și Daniela Sîrghie.
Etapa națională a Olimpiadei de Lingvistică se va desfășura anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here