Vrâncenii care vor să devină magistraţi vor susţine, duminică, proba scrisă

0
687


Grefierele, avocații, polițiștii, dar și alte persoane care au lucrat timp de cel puțin cinci ani în profesii juridice și s-au înscris la concursul de admitere în magistratură, vor susține la finele acestei săptămâni un test de verificare a cunoștiințelor juridice la drept civil, drept procesual civil, drept penal și drept procesual penal.
Pe lista vrâncenilor care vor să obțină un post de magistrat și vor susține duminică testul de verificare a cunoștiințelor juridice se numără, printre alții, avocații Adrian Lăbunț, Alexandru Cosmin Lupu și Octavia Violeta Seserman, dar și polițiștii Claudiu Cătălin Huci, Bogdan Ionuț Chitroceanu și Dănuț Ene, care și-a mai încercat norocul și anul trecut. Alte persoane care vor susține duminică testul sunt Lăcrămioara Ionela Munteanu, consilier juridic la Casa de Asigurări de Sănătate, dar și grefierele Cezarina Lăcrămioara Lupu și Camelia Făinărea.
    În total, 16 persoane din Vrancea, care au lucrat timp de cel puțin 5 ani în profesii juridice și vor să obțină un post în magistratură, s-au înscris la  concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), prin Institutul Național al Magistraturii (INM) și îndeplinesc condițiile. 11 dintre candidați vor să fie judecători, ei depunându-și dosarele la Tribunalul Vrancea, iar alți cinci vor să fie procurori, dosarele lor fiind depuse la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea.
Concursul a început pe 1 iulie și se va termina pe 16 octombrie, pentru ocuparea unui număr de 26 de posturi de judecători la judecătorii și 10 posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii din întreaga țară. Proba de duminică este eliminatorie. Ulterior, pe 14 septembrie, candidații care vor trece de proba de la finele acestei săptămâni vor susține un test de verificare a raționamentului logic, iar în perioada 6-14 octombrie va fi interviul. Rezultatele finale vor fi afișate pe data de 16 octombrie.
    Tot duminică vor susține proba scrisă eliminatorie și candidații care s-au înscris la concursul de admitere la Institutul Național al Magistraturii (INM). Aici și-au depus dosarele 66 de persoane din Vrancea. 57 dintre dosare au fost depuse la Tribunalul Vrancea și alte două la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. Candidații vor susține pe data de 31 august proba scrisă eliminatorie, tip grilă, de verificare a cunoștiințelor juridice la drept civil, drept procesual civil, drept penal și drept procesual penal, iar pe 14 septembrie vor susține testul de verificare a raționamentului logic. În perioada 26 septembrie – 5 octombrie, candidații vor susține interviul. 
Potrivit informațiilor postate pe site-ul INM, concursul se organizează pentru ocuparea unui număr de 160 de locuri de auditori de justiție. Din cele 160 de locuri, 80 sunt alocate pentru ocuparea funcției de judecător și 80 pentru ocuparea funcției de procuror. La finalizarea primului an de studii, auditorii de justiție vor opta, în ordinea mediilor și în raport cu numărul posturilor, pentru funcția de judecător sau procuror.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here