VIDEO! Vrânceanca Claudia Prisecaru, în topul atletelor Europei! Povestea unei curse de record, alergate, practic, într-un picior și cu durerea până în inimă!
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
VIDEO! Vrânceanca Claudia Prisecaru, în topul atletelor Europei! Povestea unei curse de record, alergate, practic, într-un picior și cu durerea până în inimă!
Voteaza :

Articolul a primit 5 voturi
Claudia Prisecaru, campioana de la CS Unirea Focșani, antrenată la Lotul Național de profesorul Cristian Orza, iar între convocări pregătindu-se la Focșani pe programul aceluiași profesor, a reușit excepționala performanță de a încheia pe locul al patrulea cursa din finala de 3000 metri obstacole a Campionatului European care a avut loc în Polonia, la Bydgoszcz.
După ce joi, 13 iulie, câștigase prima serie a calificărilor, cu 10.07.40, cel mai bun timp din concurs și record personal cu zece secunde mai bun timp al ei de până atunci, sâmbătă, în finală, a intrat în cursă accidentată la gamba piciorului drept! A trecut prima la 1000 de metri și a încheiat cursa cu un nou record personal - 9.57.37, superior cu cu zece secunde celui anterior și pe locul al patrulea. ”De multă vreme nu a mai avut atletismul românesc o asemenea performanță în această probă! Este o performanță fantastică având în vedere condițiile în care a alergat Claudia! Și care demonstrează seriozitatea în pregătire, tăria ei de caracter, calitățile ei sportive. Este singura atletă din această probă de la Campionatul European care a reușit recorduri personale în două curse consecutive, ambele mai bune cu câte zece secunde decât cele anterioare. Claudia a intrat în topul atletelor din Europa și din lume în această probă. Iar reușita este cu atât mai mare în situația în care Claudia a făcut față alergând, practic, într-un picior, unei curse extrem de rapide!” mi-a spus profesorul Cristian Orza la câteva zeci de secunde după finala de la 3000 metri obstacole.  Povestea cursei de record! 

Cum a fost cursa de record din finala încheiată pe locul al patrulea la Campionatul European de tineret, U 23, a povestit pentru dumneavoastră Claudia Prisecaru: ” În cursă am intrat cu frică știind că nu mi-am revenit după semifinale! Cu durerea de picior pe care o am de ceva timp. Am încercat să pun gheață, m-au ajutat cât de cât domnii de la masaj, dar durerea tot se simțea! Am ajuns la stadion, am stat iar cu gheață. Când am dat drumul la încălzire începuse piciorul să doară. Mi-am zis că nu voi fi în stare să termin sau termin, dar slab. M-am oprit după încălzire, am mers la profesor care era mai panicat decât mine. Am început să plâng, simțeam durerea până în inimă!  El a încercat să mă calmeze, dar nu puteam! Am făcut câteva lansate și parcă era mai ok la alergat decât la mers. Am intrat în camera de apel plângând și rugându-mă la Dumnezeu să nu mă lase acum! Când am intrat în stadion am zis: acum ori niciodată, risc, ce o fi o fi, cât mă ține atât fug. Și uite că Dumnezeu m-a ajutat și am terminat cursa pe un loc foarte bun, plus un record personal excepțional. Am fost supărată că am pierdut podiumul, dar am zis că mai prind o ediție și, clar, acolo va fi medalie. Acum sper să îmi revin cu piciorul, am dureri groaznice, nu mă pot odihni seara!”
Am redat trăirile unei campioane față în față cu una dintre cursele care aveau să-i definească de aici încolo drumul în atletism. Un drum în care pot apărea astfel de împrejurări când este anulată munca de ani și ani, când pot fi năruite visuri, speranțe, chiar viitorul pe care un sportiv și-l dorește împlinit la nivelul talentului și strădaniilor și renunțărilor de până atunci!
Pentru Claudia Prisecaru urmează o vacanță de două săptămâni, în care va veni la Focșani. A dorit să mulțumească prin intermediul Monitorului de Vrancea ”domnului profesor Orza, clubului CS Unirea Focșani și echipei Altdorf Tehnik”.  
Deoarece cunosc foarte multe lucruri despre devenirea Claudiei Prisecaru de la nivelul de campioană de junioare a României, la cel de campioană de tineret și acum la locul al patrulea la Campionatul European, este momentul să relev contribuția esențială în acest parcurs a marelui profesionist care este profesorul Cristian Orza, cel care i-a relansat cariera după momentul critic din vara lui 2016!   

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

Astăzi și mâine se fac înscrieri în învățământul profesional. Elevii beneficiază de burse și nu dau bac-ul
    Absolvenții de clasa a VIII-a, precum și cei din sesiunile anterioare, care optează să urmeze cursuri în învățământul profesional, au la dispoziție astăzi și mâine să se înscrie la unul dintre liceele din județ care au și clase de învățământ profesional.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost