VIDEO: TRAFICANŢI de maşini de lux, SĂLTAŢI de poliţişti şi procurori
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
VIDEO: TRAFICANŢI de maşini de lux, SĂLTAŢI de poliţişti şi procurori
Percheziții în Vrancea!
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

  

 

   Două persoane din Vrancea, respectiv Aurel Nicolae Rusu și Cătălin Zamfiroiu au ajuns ieri, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru audieri. Cei doi vrânceni sunt suspectați că ar face parte dintr-o grupare care se ocupa cu deturnarea unor autovehicule din Ungaria pe care, ulterior, le traficau pe teritoriul României și în Republica Moldova, în scopul comercializării de bună credință. Potrivit unor surse, acum aproximativ două săptămâni, polițiștii vrânceni au indisponibilizat patru autoturisme, respectiv un Seat, un Renault, un Opel Zafira și un Nissan Navara. Ieri dimineață, au fost efectuate 23 de percheziții la locuințele mai multor suspecți, dintre care două în Vrancea.   Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române şi procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Harghita, Bacău, Covasna şi Vrancea, au efectuat 23 de percheziţii la locuinţele mai multor suspecţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, tăinuire, fals material în înscrisuri sub semnătură privată şi favorizarea infractorului. Două dintre acestea au fost în Vrancea.
   În urmă cu două săptămâni, polițiștii au indisponibilizat patru autoturisme din Vrancea, respectiv un Opel, un Seat, un Renault și un Nissan Navara.
   Anchetatorii spun că au documentat şi probat activitatea infracţională a unei grupări care se ocupa cu deturnarea unor autovehicule din Ungaria şi ulterior traficarea acestora pe teritoriul României sau Republicii Moldova, în scopul comercializării către persoane de bună credinţă. „Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii din cadrul IGPR – Direcţia de Investigaţii Criminale au identificat, în cursul lunilor mai - iunie a.c., în posesia suspecţilor, 15 astfel de autoturisme, ce fac obiectul a tot atâtea dosare penale aflate în lucru la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică. La data de 12 iulie a.c., cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Harghita, Bacău, Covasna şi Vrancea, beneficiind de suportul operaţional al D.O.S. şi S.I.A.S., ofiţerii Direcţiei de Investigaţii Criminale efectuează 23 percheziţii domiciliare, la adresele suspecţilor, pe raza judeţelor Harghita, Bacău, Covasna şi Vrancea, pentru punerea în aplicare a 15 mandate de aducere, emise de procurori pe numele suspecţilor”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției Române.

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale

   Anchetatorii mai precizează că împotriva unora  dintre suspecţi s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, înşelăciune, tăinuire, fals material în înscrisuri sub semnătură privată, favorizare a infractorului, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. „În fapt, din investigaţiile efectuate a reieşit că, prin intermediul unor legături infracţionale din Ungaria, membri ai grupării cumpărau în schimbul unor sume modice autovehicule achiziţionate de persoane fizice sau juridice maghiare în sistem leasing sau în baza unor credite bancare, pe care le transportau în România unde le indigenizau şi le ofereau spre vânzare unor persoane de bună credinţă la preţuri inferioare celor vehiculate pe piaţa de profil”, adaugă polițiștii.
   Transportul autovehiculelor din Ungaria în România se realiza atât de către cetăţenii maghiari, cât şi prin intermediul unor „cărăuşi” care erau dispuşi ca în schimbul unor sume de bani să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun în Ungaria, să preia autoturismele şi să le transporte în România în locuri prestabilite.
   În cazul în care nu se reuşea comercializarea autoturismelor în România, acestea erau transportate în Republica Moldova unde erau comercializate prin intermediul unor cetăţeni moldoveni.
   În ambele situaţii, autoturismele erau reclamate ca sustrase de pe teritoriul Ungariei de proprietarii de drept după neplata unui anumit număr de rate, în funcţie de prevederile contractelor de leasing sau împrumut, perioadă în care acestea erau comercializate în România sau Republica Moldova.

Falsificarea documentelor de provenienţă

   Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție spun că „au fost identificaţi, până la acest moment al urmăririi penale, învinuiţii Laszlo Jozsef, Boldizsar-Matyus Bela, Barabaş Robert, Barna Cătălin-Vasile, Pal Deneş, Ciorbă Szilveszter, Denes Gabor, Gido Zoltan, Kadar Levente, Ignat Marian,  Bertea Cătălin, Rusu Aurel Nicolae şi Zamfiroiu Cătălin, care, prin intermediul unor legături infracţionale din Ungaria, se ocupau de furtul, achiziţionarea şi ulterior, comercializarea unor autoturisme de lux. Potrivit probatoriului administrat până în acest moment al urmăririi penale, învinuiţii Laszlo Jozsef, Barabas Robert şi Boldizsar-Matyus Bela cumpărau, în schimbul unor sume modice, autovehicule achiziţionate de persoane fizice sau juridice maghiare în sistem leasing sau în baza unor credite bancare, pe care le transportau în România şi le ofereau spre vânzare unor persoane de bună credinţă la preţuri inferioare celor vehiculate pe piaţa de profil”.
   Anchetatorii mai spun că învinuiții se ocupau şi cu falsificarea documentelor de provenienţă ale vehiculelor ori ale altor autovehicule furate şi aflate deja în România, atât rolul acestora, dar şi al celorlalţi învinuiţi fiind bine stabilite.
   În plus, unul dintre învinuiţi deţine un atelier auto unde întocmeşte dubluri la cheile de contact ale autoturismelor deturnate, astfel încât cheile originale să fie returnate autorilor de infracţiuni de furt din străinătate. În cazul în care autovehiculele nu mai puteau fi comercializate întrucât figurau date în urmărire internaţională, acestea erau valorificate prin intermediul unuia dintre învinuiți, acesta deţinând o societate comercială ce are ca obiect de activitate „comerţ cu amănuntul piese şi accesorii pentru autovehicule”.
   După audieri, procurorii vor stabili și măsurile care vor fi luate împotriva învinuiților. 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Actualitatea

Comisarul șef Remus Nica a câștigat concursul pentru șefia IPJ Vrancea
Comisarul şef Remus Nica a câștigat concursul pentru funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost