VIDEO şi GALERIE FOTO: Un celebru hoț din locuințe a protestat pe acoperișul unei secții de deținere a Penitenciarului Focșani
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
VIDEO şi GALERIE FOTO: Un celebru hoț din locuințe a protestat pe acoperișul unei secții de deținere a Penitenciarului Focșani
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi
    Ion M., celebru hoț din locuințe, încarcerat la Penitenciarul Focșani, s-a urcat, în noaptea de marți spre miercuri, pe acoperișul unei secții de deținere, nemulțumit fiind de ultimul său proces și nu de condițiile din penitenciar. Aproape toată ziua de ieri, angajații Penitenciarului au încercat să îl convingă pe deținut să coboare de pe acoperiș, însă acesta s-a dovedit extrem de supărat, după ce în martie magistrații Judecătoriei Focșani i-au respins cererea de înlocuire a măsurii preventive. Pe 10 aprilie, Tribunalul Vrancea i-a respins contestația formulată împotriva deciziei Judecătoriei Focșani, soluția fiind definitivă.
    Deținutul nu s-a sfiit să stea pe acoperiș ca la plajă, cu mâinile sub cap, după ce în prealabil își așternuse niște pungi, probabil ca să nu se murdărească. Cu fes și gluga pe cap, acesta s-a protejat bine de vânt și de frig și chiar le-a făcut cu mâna, în repetate rânduri, privitorilor. De pe acoperiș nu i-a lipsit nici apa, nici hrana, el părăsind camera de deținere aprovizionat.
    Ion M. a fost condamnat definitiv la pedeapsa închisorii de 1 an și 983 zile închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a făptuitorului, fiind arestat preventiv pentru furt calificat. El este cunoscut pentru modul său de a comite furturi din locuinţe. Bărbatul a mai fost acuzat, în 2011, de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, ajungând la un prejudiciu total de 638.600 de lei. În rechizitoriul de la acea vreme erau trecute numai pe numele său 33 de furturi din locuinţe din Focşani, Adjud şi Panciu. La multe dintre ele ar fi acţionat singur. Deținutul de acum viza numai casele sau apartamentele în care erau valori şi care aparţineau unor persoane cu un anume statut social. Acesta se interesa înainte de a acţiona, suna pe telefonul fix din locuinţă pentru a le verifica oamenilor programul şi în momentul în care culegea toate informaţiile care îl interesau, intra în acţiune. Ruperea de butuc sau efracţia la geamuri era modul său specific de operare.    Pe toată durata șederii sale pe acoperișul secţiei de deţinere, deținutul a fost atent monitorizat, administrația unităţii fiind în dialog permanent cu el. „În data de 18.04.2018, în jurul orei 00.50, un deținut din cadrul Penitenciarului Focșani, condamnat definitiv la pedeapsa închisorii de 1 an și 983 zile închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a făptuitorului și arestat preventiv pentru furt calificat, recidivist, s-a urcat pe acoperișul unei secţii de deţinere. Evenimentul a fost imediat sesizat de către agenții care executau serviciul de pază în posturile de pază ale unităţii. La fața locului s-a deplasat o echipă multidisciplinară pentru a purta negocieri cu deţinutul şi pentru a-l convinge să renunţe la gestul său. Deținutul și-a motivat gestul invocând aspecte cu privire la situația sa juridică, cât și la desfășurarea procesului penal aflat pe rolul Judecătoriei Focșani. Administrația unității monitorizează îndeaproape situația, fiind în dialog permanent cu deținutul și încearcă identificarea unor soluții care să răspundă problemei semnalate de către acesta.
    De asemenea, conform prevederilor legale în vigoare, a fost înştiinţat judecătorul de supraveghere a privării de libertate, Poliţia Municipiului Focşani şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani.
    Conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului”
, se arată într-un comunicat de presă, transmis de comisar de penitenciare Georgeta Gură, purtător de cuvânt al Penitenciarului Focşani.
    Până la închiderea ediției, angajații Penitenciarului Focșani nu au reușit să-l convingă pe deținut să coboare de pe acoperișul secției de deținere. 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Actualitatea

Comisarul șef Remus Nica a câștigat concursul pentru șefia IPJ Vrancea
Comisarul şef Remus Nica a câștigat concursul pentru funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost