VIDEO şi GALERIE FOTO: Tânăra din Vidra, bătută de prieten, în continuare în stare gravă; colegii fetei au mărșăluit ieri împotriva violenței
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
VIDEO şi GALERIE FOTO: Tânăra din Vidra, bătută de prieten, în continuare în stare gravă; colegii fetei au mărșăluit ieri împotriva violenței
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi
    Elevii și profesorii de la Liceul Simion Mehedinți Vidra au organizat ieri, începând de la ora 12:00, un marș al tăcerii. Inspirați de suferința prin care trece colega lor, Monica, tânăra bătută cu bestialitate de propriul iubit, ei au protestat împotriva violenței, de orice fel. Elevii claselor de liceu au mărșăluit în tăcere, purtând în mâini pancarte, pe care puteau fi citite mesaje împotriva violenței, dar și câte o narcisă, simbolizând puritatea și pacea. Pe traseul parcurs, ei au fost însoțiți de polițiști și jandarmi. La marș au participat și trei preoți din comună.
Elevii au făcut un popas emoționant la sediul primăriei din localitate, acolo unde au fost întâmpinați de primarul Silviu Pintilie. Vizibil emoționat și cu lacrimi în ochi, acesta a spus că își dorește ca inițiativa elevilor să fie luată în serios și să nu se mai întâmple fapte cu violență. „Este impresionant. Țin să le mulțumesc copiilor,  celor care au hotărât acest lucru! Sper ca mesajul să prindă la toată lumea care are ceva de spus, la toți cei care pot face ceva în acest sens, începând de la mine și terminând cu ultimul locuitor al comunei. Citeam cu mare emoție toate aceste mesaje, ne lasă fără cuvinte... Îi voi însoți cu mare drag, pentru că de la ei avem ce învăța. Este o mare lecție, o lecție de viață”, a spus edilul Silviu Pintilie. Acesta i-a însoțit pe elevi, alături de alți angajați ai primăriei, mărșăluind în tăcere, spre liceu.    Marșul a durat aproximativ 45 de minute și a fost organizat în semn de solidaritate cu tânăra din Vidra, elevă în clasa a XII-a la liceul din localitate, care a fost bătută crunt de iubitul său. În prezent, aceasta se află internată la Spitalul de Urgență Sf. Apostol Andrei Galați, dar, potrivit unor cadre didactice, starea sa de sănătate s-ar fi înrăutățit. Conform profesorilor, începând de sâmbătă, starea Monicăi s-ar fi agravat, ea nemaiputând fi supusă momentan niciunei intervenții chirurgicale. Până în prezent, ea a fost supusă la două intervenții chirurgicale, dar starea sa nu a suferit nicio îmbunătățire. „O elevă de a noastră se află acum în spital, în urma violenței. Mulți dintre copiii noștri vin în școală și caută aici refugiu, pentru că acasă și pe stradă au parte de violență. Este un semnal de alarmă pentru toată lumea, că ar trebui să ne unim”, a spus directoarea liceului, Adina Potop. „Nu vrem să mai auzim despre violență fizică sau verbală. Am vrut să tragem un semnal de alarmă și să arătăm că viața trebuie trăită fără violență!”, a spus o colegă de-a Monicăi.
    Reamintim că la începutul lunii aprilie, Monica V., o elevă a liceului din Vidra, a fost bătută cu bestialitate de un bărbat, din aceeași localitate. Tânăra, de 19 ani, a fost adusă în comă la spitalul din comună de iubitul său, un bărbat în vârstă de 31 de ani, tot el fiind și cel cel care, pe fondul unui acces de gelozie, a bătut-o. Medicilor le-a fost greu să-și dea seama dacă fata, care avea chipul transfigurat în urma multiplelor lovituri primite, era aceeași persoană cu cea din buletin. Personalul medical a alertat imediat organele de poliție și au transferat-o apoi pe tânără la Spitalul Județean de Urgenţă Focșani. În urma investigațiilor medicale și a analizei CT, s-a descoperit că tânăra a suferit leziuni cerebrale grave și a fost transferată de urgență la Galați. Imediat după comiterea faptei, agresorul a fost arestat. 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Actualitatea

Comisarul șef Remus Nica a câștigat concursul pentru șefia IPJ Vrancea
Comisarul şef Remus Nica a câștigat concursul pentru funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost