VIDEO şi GALERIE FOTO: Şcoală nouă şi piaţă agroalimentară, inaugurate la Negrileşti
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
VIDEO şi GALERIE FOTO: Şcoală nouă şi piaţă agroalimentară, inaugurate la Negrileşti
Voteaza :

Articolul a primit 3 voturi
Locuitorii comunei Negrileşti au participat, ieri, la inaugurarea a două investiţii importante pentru comunitate, o piaţă agroalimentară şi Şcoala gimnazială „Dumitru Pricop“. La evenimente au fost prezenţi vicepreşedintele Senatului, Cristian Dumitrescu, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dragoş Bîrlădeanu. Investiţiile au fost realizate cu fonduri europene, contribuţii de la bugetul local şi susţinerea Consiliului Judeţean. Primarul comunei Negrileşti, Ion Văsuianu a arătat că pieţa agroalimentară a costat 340 mii lei, are o suprafaţă de 290 metri pătraţi şi este dotată cu grupuri sanitare, cabinet medical veterinar, spaţiu de administrare, spaţii pentru animale vii şi spaţii pentru legume şi fructe. Consiliul local a contribuit cu 140 mii lei iar finanţarea europeană a ajuns la 200 mii lei, prin GAL Ţara Vrancei.

    Şcoala gimnazială din localitate este o investiţie construită de la zero şi care a costat circa 1,5 milioane lei din care 1,1 milioane fonduri europene, iar 400 mii lei din bugetul local. Şcoala dispune de cinci săli de clasă, 2 laboratoare-unul de biologie-chimie şi unul de informatică, spaţii adecvate pentru lapte şi corn, cancelarie profesori, birou director. De reţinut că atât curtea cât şi sălile de clasă sunt dotate cu sisteme video de supraveghere. „De acum avem o şcoală nouă, modernă şi cu tot ceea ce trebuie pentru buna desfăşurare a activităţilor didactice. De asemenea, am construit o piaţă agroalimentară în care locuitorii comunei îşi pot vinde şi cumpăra produsele de care au nevoie, inclusiv animale vii“, a declarat primarul Ion Văsuianu.
    Edilul a arătat că anul acesta au început şi lucrările la noua primărie, la trei ani de la distrugerea în incendiu a vechii primării. „Datorită insistenţelor la cei în drept şi cu sprijinul preşedintelui Marian Oprişan, am reuşit să obţinem fonduri pentru începerea acestei construcţii care are o valoare de circa 3 milioane lei. Lucrările au început în februarie, iar până la această dată avem lucrări de circa 500 mii lei. S-a ieşit din fundaţie şi sperăm să finalizăm în 18 luni, în funcţie şi de fondurile care vor veni de la Ministerul Dezvoltării. Este o investiţie realizată prin Ordonanţa 28“, a mai spus primarul Văsuianu.
    Şcoala gimnazială din localitate poartă numele poetului din Negrileşti, Dumitru Pricop. „Negrileştiul a fost un sat care a ocrotit şi a promovat şcoala. Anul acesta este un an istoric. Se împlinesc 400 de ani de la atestarea documentară a Negrileştiului. Era un act de vânzare cumpărare unde apare şi popa Ion, preotul satului, care ştia carte. Ceea ce înseamnă că la timpul acela era biserică, poate că avea şi o sută de ani, nu se poate şti. Niciun document vrâncean nu mai spune acest lucru“, a spus profesorul Costică Neagu.

 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Actualitatea

GALERIE FOTO: Au reînceput lucrările de consolidare și restaurare la Prefectura Putna din Focșani
    Consiliul Județean Vrancea a reluat în această săptămână lucrările de consolidare și restaurare la clădirea fostei Prefecturi a Județului Putna, după o perioadă de pauză, în care lucrările la acest imobil simbolic pentru județul Vrancea au fost sistate din cauza litigiului în instanță cu vechiul constructor

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost