VIDEO şi GALERIE FOTO: SCANDAL de proporţii la Protecţia Consumatorilor
VIDEO şi GALERIE FOTO: SCANDAL de proporţii la Protecţia Consumatorilor
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

 

   Mirela Bîznă, directorul demis al instituţiei îl acuză pe Dumitru Dilă, cel care îi va lua locul, că a folosit instituţia, în vechiul mandat, în folos personal. Bîznă spune că Dilă a semnat contracte ilegale de comodat cu diferite organizaţii sau că şi-a pus semnatura pe actele firmei, în timp ce era funcţionar public. Dilă spune că pentru toate acuzaţiile, aceasta va răspunde în faţa conducerii ANPC şi a a organelor abilitate.   Acuzaţii grave la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Vrancea. Proaspăt demisă din funcţie, Mirela Bîznă a organizat ieri o conferinţă de presă în care l-a acuzat pe cel care îi va lua locul, Dumitru Dilă, că a transformat maşina instituţiei în autoturism personal, în vechiul mandat, când acesta a deţinut funcţia de director. Pentru a-şi susţine afirmaţiile, aceasta a prezentat un material filmat în care se observă cum  Dumitru Dilă coboară din  maşina instituţiei în faţa locuinţei sale, din localitatea Vulcăneasa. „Se vede cum domnul Dilă se află la vila sa din Vulcăneasa cu maşina instiuţiei. Acest material a ajuns la mine de la un consumator şi îl am de săptămâna trecută. Îl voi prezenta organelor abilitate. Sunt filmări dintr-o perioadă recentă. Dintr-o eroare tehnică nu pot să vă arăt data la care au fost filmate“, a declarat Mirela Bîznă, în timpul conferinţei de presă.
   Bîznă susţine că, în perioada în care a venit la conducerea OPC, a constatat că jumătate din instituţie era folosită de către director, în interes personal. „Pot să spun că, atunci când am preluat mandatul, am constatat cu stupoare că mai bine de jumătate din ceea ce însemna instituţia statului era folosită în interes personal. Garajele instituţiei erau ocupate de maşinile personale ale şefului de la acea vreme. Existau contracte de comodat ilegale între instituţie cu o asociaţie cu numele Mioriţa cu toate că OPC, la acea vreme, nu avea personalitate juridică şi nu putea încheia contracte“, susţine Mirela Bîznă.  Aceasta spune că a sesizat în cei patru ani de mandat Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici despre faptul că, pe documentele emise de către SC Medonis S.A se afla semnătura adjunctului său, cu toate că acesta deţinea o funcţie de funcţionar public. „Am sesizat ANI despre faptul că în documentele unei societăţi comerciale se află semnătura unui funcţionar public. Este vorba despre SC. Medonis S.A. “, spune Mirela Bîzna.
   Bîznă a mai susţinut în timpul conferinţei de presă că inventarul nu s-a putut finaliza în 2011 din cauza faptului că proprietar pe mai multe bunuri ale instituţiei este firma fostului director Dilă, care le-a dat în comodat instituţiei fără să legalizeze şi la notar aceste documente. Acuzaţiile nu s-au oprit aici. Bîznă îşi acuză vechiul subordonat de faptul că lipsea de la serviciu nemotivat şi că de fiecare dată când a sesizat toate aceste nereguli, instituţiile superioare nu au luat nicio măsură.

Dilă nu vrea să intre în conflict cu Bîznă

   Dumitru Dilă, cel care va prelua funcţia de director al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului, din data de 19 iulie, susţine că nu vrea ca acest conflict, creat de către adversara sa, să afecteze imaginea instiuţiei pe care o va conduce. „Eu nu vreau să intru în acest conflict, creat de către doamna Bîznă, care afectează imaginea instituţiei şi a noastră, a comisarilor. Ceea ce spune doamna Bîznă sunt acuzaţii nefondate pentru care va răspunde în faţa conducerii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi a organelor abilitate“, susţine Dumitru Dilă. Acesta spune că de foarte multe ori şi-a folosit maşina personală în interesul serviciului. „Pentru că maşinile instituţiei erau defecte am folosit de foarte multe ori maşina mea, în interes de serviciu. Abia după ce s-au adus două autoturisme Logan în perioada mandatului meu, am început să circul cu maşinile instituţiei“, susţine Dumitru Dilă.
   Dilă spune că mai multe obiecte care au aparţinut firmei sale le-a donat Comisariatul pentru Protecţia Cosumatorului şi că există procese verbale de donaţie pentru aceste imobile. „Firma la care eram asociat şi-a sistat obiectul de activitate şi atunci bunurile pe care le aveam, printre care mobilierul, un televizor LCD şi centrala termică, le-am donat instituţiei“, afirmă Dilă.
   Potrivit deciziei de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Dumitru Dilă va reveni la conducerea instituţiei din data de 19 iulie. El a dat instituţia în judecată după ce în urmă cu mai bine de un an a fost demis de la conducerea instituţiei. Până la această dată, el va ocupa funcţia de comisar şef adjunct. Vechiul director Mirela Bâznă se află în perioada de 30 de zile de preaviz. 

Galerie foto

 

9 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Vai ce rusine! Aceasta doamna Bizna se face de ras continuu..., asa a inceput mandatul asa-l termina! Orice persoana cu un pic de pregatire stie ca contractele de comodat sunt valabile sub semnatura privata, deci nu trebuiesc autentificate. Aceiasi situatie si la contractele de donatie pentru bunuri mobile.... Faptul ca un functionar public a donat bunuri institutiei sau le=a pus la dispozitie este o fapta buna, rar intalnita, spre deosebire de multi altii care fac tocmai invers. Dvs. ati folosit autoturismul unitatii in interes propriu, o sa prezint dovezile la organele abilitate. Dvs. v-ati discreditat din prima zi de numire, nu ati stiut care este rolul institutiei, v-ati facut de ras cand ati mers in controale cu destinatie, trimisa de partid pentru a intimida agentii economici... Oare nu va este rusine sau nu realizati cat de penibila sunteti iesind in presa ?

  DE OBSERVATOR, postat pe 18-07-2012, la 00:58

 • Sa intelegem sa dl. Dila a adus de acasa bunuri si le-a dat opc-ului fara bani.. Deasemeni, de la inceputul anilor 1990 se stie ca MIORITA era o asociatie a OPC-ului, o organizatie non profit... DE CE DEZINFORMATI? DE CE PREZENTATI DATE FALSE? Dvs. vorbiti de program? Oare nu va este rusine? Dvs. vorbiti de institutiile statului? Dvs. care ati facut atatea abuzuri in exercitarea atributiunilor? Ati fost numita doar pe criterii politice si nicidecum de competenta!!!

  DE CAMI, postat pe 18-07-2012, la 01:09

 • Refuz sa cred ca un om numit politic nu are alt ceva de facut intr-o institutie a statului decat sa-i plateasca polite vechiului sef.Intrucat d-na Bizna a avut acelasi comportament de mahala si la partid,am propus excluderea acesteia din PDL.Pacat ca d-nul presedinte nu a inteles de la inceput cu cine are de a face si a lasat-o sa ne strice imaginea.

  DE UN COLEG DE PARTID, postat pe 18-07-2012, la 07:00

 • Citind acest articol,am inteles ca toata activitatea d-nei Bizna de cand a ajuns sefa a fost de a-l reclama pe domnul DILA la toate institutiile statului.Oare de ce nimeni nu i-a dat dreptate acestei doamne,mai ales ca partidul ei era si la guvernare.Cu ce suntem de vina noi consumatorii,daca unii ocupa functii doar pentru a se razbuna pe vechii sefi.Aceasta doamna ar fi trebuit sa plece cat mai repede de acolo,stiind cate nelegiuiri a facut la Protectia Consumatorilor.

  DE UN CONSUMATOR, postat pe 18-07-2012, la 07:15

 • Nu va lasati intimidat domnule Dila,pentru ca noi stim ce a facut doamna Bizna in institutia noastra de cand a ajuns aici.Acum la final ii uram drum bun.

  DE UN COLEG, postat pe 18-07-2012, la 07:21

 • doamne , da'urata mai esti ...si rautatea te urateste mai mult ...si daca adaugam si doza de prostie obligatorie ...uitati ce iese ...

  DE yoyo, postat pe 18-07-2012, la 07:53

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

Astăzi și mâine se fac înscrieri în învățământul profesional. Elevii beneficiază de burse și nu dau bac-ul
    Absolvenții de clasa a VIII-a, precum și cei din sesiunile anterioare, care optează să urmeze cursuri în învățământul profesional, au la dispoziție astăzi și mâine să se înscrie la unul dintre liceele din județ care au și clase de învățământ profesional.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost