VIDEO şi GALERIE FOTO: Hartă desenată manual de un puşti din Focşani, expusă la Universitatea Bucureşti

2
5699


 

 

   Cristian Cazacu, de 14 ani, de la Åžcoala „Anghel Saligny” din Focșani, a uimit o țară întreagă cu harta lumii pe care a realizat-o manual. Acum, harta înfrumusețează tavanul de la etajul III al Facultății de Geografie din cadrul Universității București. Adolescentul are șanse să intre în Cartea Recordurilor. Ideea de a prezenta și altora munca lui Cristian  i-a venit Florentinei Necula, o vrânceancă studentă în anul III la Fa-cultatea de Geografie, președinta Asociației „Pe aripile cunoașterii”.
   Efortul depus de Cristian a fost de-a dreptul incredibil: a realizat manual o hartă a lumii, de 18 metri pătrați, care prezintă cele mai importante capitale, fiind un unicat. Puștiul a lucrat mai bine de doi ani la realizarea ei.
   Impresionați de munca elevului focșănean, studenții de la Facultatea de Geografie au postat pe Youtube un filmuleț de prezentare a hărții, filmuleț ce a adunat 194 de vizionări în 10 zile și a făcut înconjurul țării. De asemenea, pe Facebook, a fost creată pagina „Cea mai mare hartă handmade”, care a strâns deja 285 like-uri. Cei care vizitează pagina, sunt invitați să dea și mai multe like-uri, pentru ca harta lui Cristian să intre în Cartea Recordurilor. „Am lucrat la hartă doi ani și două luni, fără pauză. Din pasiune am început să lucrez la hartă. Inițial am vrut să realizez harta Americii de Sud, iar apoi, un pic câte un pic, am realizat harta lumii. A fost ideea Asociației să fie expusă la Facultatea de Geografie din București. Sunt încântat că am primit așa multe aprecieri din partea oamenilor”, ne-a spus Cristian Cazacu, mândru de reușita sa.
   Elev la Åžcoala „Anghel Saligny” din Focșani, Cristian și-a descoperit pasiunea de a desena hărți încă din clasa I, iar ceea ce iese din mâinile sale pricepute uimește pe toată lumea. Pe lângă pasiunea pentru hărți, Cristian Cazacu colecționează mo-nede vechi și învață singur ebraica, aramaica sau limbile branice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here