VIDEO şi GALERIE FOTO: Centrul de informare turistică din Tulnici şi podul de pe DJ Boloteşti-Ţifeşti au fost inaugurate

10
2433


Președintele Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan, a inaugurat, vineri, Centrul de informare turistică din Tulnici, în prezența a câtorva sute de persoane. Centrul va funcționa în blocul din centrul comunei Tulnici, care a fost complet reabilitat și utilat. Valoarea totală a investiției este de peste 1,7 milioane de lei. Tot vineri, șeful administrației județene a inaugurat și podul de pe râul Putna de pe drumul județean Bolotești-Å¢ifești, după ce acesta a fost complet reabilitat și asfaltat.

    Președintele Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan, a inaugurat, vineri, Centrul de informare turistică din Tulnici. Centrul  va funcționa în blocul din centrul comunei, care a fost complet reabilitat și utilat. Valoarea totală a investiției este de peste 1,7 milioane de lei. După tăierea panglicii inaugurale, președintele Marian Oprișan a vizitat întreaga clădire și s-a declarat încântat de calitatea lucrărilor și de modul cum arată clădirea. Marian Oprișan a declarat că se bucură foarte mult că această investiție a fost finalizată și va putea intra în circuitul public. „Era o clădire care nu a aparținut inițial administrației publice județene, ca și Complexul Căprioara a aparținut Cooperației. Am preluat-o la vremea respectivă de la Consiliul Local, am reabilitat-o și am modernizat-o și acum o redăm circuitului public. Așa cum noi am fost obișnuiți, avem vocație de constructori, știm să facem ceva: să construim. Nu prea ne pricepem la vorbe, noi construim și mă bucur că această clădire va putea pe viitor să adăpostească instituții, centrul de informare și documentare turistică din munții Vrancei și evident mă bucur foarte mult că ea va folosi atât cetățenilor din comuna Tulnici, cât și beneficiarilor, cetățenii județului Vrancea”, a afirmat președintele Marian Oprișan.

    Finanțarea a fost asigurată integral de Consiliul Județean Vrancea. Imobilul este format din parter plus două etaje și are suprafață de 721 metri pătrați. Lucrările au constat în finisaje interioare (pardoseli din parchet triplustratificat în birouri; pardoseli din gresie în holuri, grupuri sanitare, scări; zugrăveli lavabile la pereți și tavane; tavane false casetate; placaj faianță în grupurile sanitare; tâmplărie interioară PVC) și finisaje exterioare (aplicații termosistem și tencuieli decorative,tâmplărie PVC cu geam termopan, învelitoare tip Lindab și accesorii) și amenajare curte (alei pietonale din dale autoblocante, amenajare spațiu verde).

  

   Podul de pe râul Putna de pe DJ  Bolotești-Å¢ifești a fost inaugurat

    Tot vineri, președintele Marian Oprișan a inaugurat  și podul de pe râul Putna de pe drumul județean Bolotești-Å¢ifești, după ce acesta a fost complet reabilitat și asfaltat. Valoarea investiției este de 4,9 milioane de lei. Lucrările au constat în realizarea suprastructurii, a căii de rulare, a trotuarelor, a parapeților metalici, racordarea podului la drumul județean, etc. Lucrările au mai presupus și amenajarea albiei râului Putna, calibrarea albiei și amenajarea malurilor. Drumul a fost  închis circulației rutiere pentru o perioadă de două luni, iar decizia a fost luată de administratorul drumului, respectiv Consiliul Județean, la solicitarea societății care a efectuat lucrări de reabilitare și modernizare a acestui pod.

    Președintele Marian Oprișan a precizat că Vrancea va avea cele mai bune drumuri și că în perioada următoare vor intra în reabilitare și modernizare mai multe poduri și drumuri județene. „Vrancea va avea cele mai bune drumuri și poduri, în continuare din bugetul Consiliului Județean Vrancea am alocat bani pentru studii de fezabilitate și proiecte. Vom reabilita încă 6 poduri pe drumuri județene și urmează să modernizăm încă 10 drumuri județene. Patru drumuri județene vor fi reabilitate de la bugetul propriu și 6 prin Programul Operațional Regional. Este un lucru cât se poate de normal, cetățenii județului Vrancea, participanții la trafic au dreptul să circule pe drumuri și poduri cât mai trainice și bine realizate”, a mai spus Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here