VIDEO şi GALERIE FOTO: Zilele Municipiului Focşani, un succes în ciuda vremii nefavorabile

3
1816


   Ploaia torențială de sâmbătă seara nu a fost un impediment pentru ca vrâncenii să se distreze în Piața Unirii de Zilele Municipiului Focșani. Oamenii au ieșit din case în număr foarte mare și au petrecut până la miezul nopții, alături de artiștii care au urcat pe scenă. Cei care nu au vrut să stea în fața scenei amplasate în Piața Unirii, au stat la tarabele cu mici, frigărui și alte bunătăți. Cele care au dat startul distracției au fost componentele trupei Hora, care au reușit să-i determine pe petrecăreți să încingă hore în aer liber. Nu doar petrecăreții s-au simțit bine, ci și fetele de la Hora, care sâmbătă, au cântat la Focșani pentru a șaptea oară.
    Ulterior, pe scenă au urcat Raluka și cele două dansatoare ale sale, care au încins atmosfera la maxim. Oamenii veniți în Piața Unirii au cântat împreună cu aceasta, iar cei mai îndrăzneți au și dansat.  Raluka ne-a spus că se simte foarte bine la Focșani, dar și că publicul este extraordinar. În opinia sa, cea mai mare mulțumire a unui artist este atunci când publicul fredonează piesele împreună cu el. „Atmosfera a fost foarte frumoasă. Ne-am cam speriat un pic la început din cauza ploii, dar s-a oprit și a ieșit foarte bine. Cred că a început să plouă chiar când trebuia să intru eu și s-a amânat un pic. A fost bine. Este al doilea an consecutiv când vin să cânt de Zilele Focșaniului și îmi place. Am fost și în câteva cluburi aici. Mereu mă simt bine la Focșani”, a spus Raluka.

Alexandra Ungureanu&Crush au încins atmosfera

    După programul susținut de Raluka și dansatoarele sale, pe scenă au urcat Alexandra Ungureanu&Crush. Așteptată de public, Alexandra Ungureanu a încins atmosfera în adevăratul sens al cuvântului, iar la final, tine-rii s-au îmbulzit să facă poze cu artista și să primească autografe. Ea a coborât de pe scenă și a mers lângă oamenii din primele rânduri pentru a da mâna cu ei și pentru a face poze. „La început a fost un pic mai greu pentru că am avut de încălzit un public oarecum circumspect din cauza vremii. Au fost cuminței până am început party-ul ca lumea. Ne place să venim la Focșani de fiecare dată când sunt evenimente frumoase. Focșănenii merită și este bine că mai sunt resurse pentru ca lumea să petreacă și să mai uite de griji. De fiecare dată venim cu drag. Am fost și toamna, la Festivalul Viei și Vinului. Acum am venit și cu cel mai nou single al nostru «Iubire de-o Vară» și sperăm să fie de bun augur faptul că l-am cântat aici. Vom culege impresii în toamnă să vedem cum a prins la public”, a spus Alexandra Ungureanu.
    După ce Alexandra Ungureanu a încins atmosfera, vrâncenii uitând și de vreme și de tot, pe scenă au urcat membrii trupei Man-dinga. Așteptați de public, aceștia au făcut un adevărat spectacol, iar noua lor melodie Bling a răsunat în Piața Unirii. „Suntem onorați că suntem și astăzi aici, alături de focșăneni. Noi suntem obișnuiți cu publicul din Focșani pentru că am mai fost aici, iar evenimentul este unul frumos. Publicul este unul primitor și călduros și abia așteptăm să intrăm pe scenă. Am venit cu piese noi, cu noul single și vreau să-l cântăm împreună. Vreau să văd dacă publicul din Focșani știe piesa Bling, Bling”, au spus și membrii formației Mandinga.


Comercianților le-a mers bine

    Åži numărul vrâncenilor care au preferat să stea la mese a fost mare. Tarabele au fost pline ochi, iar comercianții au făcut vânzare. „Am ieșit un pic din casă cu toată familia și cu niște prieteni. Mâncăm ceva, bem o bere, ascultăm și muzică, după care vom merge acasă. Este normal să mai fie și astfel de momente de relaxare. Griji avem mereu. Acum mai uităm de ele”, ne-a spus Lenuța.
    Comercianții nu s-au plâns nici ei. Ne-au spus că întotdeauna este loc de mai bine, dar că nu se plâng. Nici nu ar fi putut spune că nu le-a mers, în condițiile în care micii au sfârâit continuu pe grătare, iar berea a curs râuri. „Ne-am cam speriat un pic de ploile astea. Am crezut că nu vor veni oamenii, dar au venit și pe ploaie și au stat sub umbrele. A mers bine vânzarea. Evident că se putea și mai bine, dar nu mă plâng”, ne-a spus un comerciant.

Super show cu Puya

    Seara de duminică a adus doar puțină ploaie, dar în timpul spectacolelor vremea a ținut cu artiștii și cu spectatorii. Ro-Mania, fetele de la Like Chocolate, Anka și Puya au fost artiștii care i-au făcut pe focșăneni să cânte și să danseze în ultima seară a Zilelor Municipiului Focșani.
    Ansamblul Folcloric Profesionist „Å¢ara Vrancei” a adus în atenția publicului melodii populare, dansuri și costume tradiționale autentice. „Ca în fiecare an, am fost alături de focșăneni, le urez multă sănătate și mă bucur pentru că am fost din nou împreună. Pentru organizatori, numai cuvinte de laudă, atât pentru Primărie cât și pentru Consiliul Județean, dar și pentru cei care au făcut posibil acest eveniment”, a declarat Ionel Bălăjel, unul dintre soliștii de la „Å¢ara Vrancei”.
    Băieții de la Ro-Mania au început recitalul cu o melodie pe placul focșănenilor, respectiv „Trandafir de la Moldova”. „Nouă ne place foarte mult publicul de la Focșani și de aceea revenim cu mare drag. Le dorim focșănenilor, multă sănătate, fericire și să iasă vinul dulce, că fetele oricum sunt dulci aici la Focșani. Să rămâneți frumoși și gospodari și petrecăreți. După acest festival, ne propunem un turneu în afara țării”, ne-au spus membrii trupei Ro-Mania.
    Fetele din trupa Like Chocolate au coborât printre spectatori, iar la finalul prestației lor au oferit CD-uri copiilor care le-au înconjurat cu mare drag. „Cred că suntem la Focșani pentru a cincea sau a șasea oară și suntem încântate de câte ori ajungem aici. La mulți ani și să ne vedem de fiecare dată la fel de voioși și să petrecem de fiecare dată la fel de bine cum știm noi și să cântăm single-urile Like Chocolate, de vara asta. Vă așteptăm și pe pagina noastră de Facebook. Momentan, vrem să filmăm clipul piesei Tărăboi și să mergem cu el și peste hotare”, ne-au transmis cele două soliste.
    Anka, fostă membră a trupei ASIA, a readus în memoria fanilor trupei, mai multe piese care au cunoscut succesul cu ani în urmă. Aceasta a interpretat și piese noi, din repertoriul propriu și în ciuda faptului că s-a lovit la picior chiar înainte de a urca pe scenă, i-a încântat pe focșăneni cu prestația sa. „Încă de pe timpul Asia, am venit de foarte multe ori la Focșani. De câte ori am fost aici, Piața Unirii  a fost plină. Organizarea a fost una foarte bună ca de fiecare dată. Chiar dacă stau puțin în țară, nu există să nu vin la Focșani. Îi pup pe focșăneni și vreau să îi anunț că mâine dimineață, (astăzi n.r.) voi lansa o nouă piesă la Răzvan și Dani”, ne-a mărturisit Anka.
    Puya a fost de departe cel mai așteptat artist al serii. Åži el a coborât de pe scenă pentru a cânta cu focșănenii. „A fost o atmosferă frumoasă. Ce să zic, aștept să probăm vinul la toamnă. Sper să fie un vin bun”, ne-a spus Puya, râzând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here