VIDEO şi GALERIE FOTO: Lecţii demonstrative, gândite de unirişti
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
VIDEO şi GALERIE FOTO: Lecţii demonstrative, gândite de unirişti
Voteaza :

Articolul a primit 3 voturi
   Elevii implicaţi în proiectul educaţional „Lessons on demand” s-au întâlnit sâmbătă, la Colegiul Naţional „Unirea” din Focşani, pentru a face o primă evaluare a activităţilor derulate până în prezent, dar şi pentru a stabili ceea ce mai trebuie făcut. Cu acest prilej a fost făcută şi o demonstraţie video între mai multe locaţii din ţară: Colegiul „Unirea”, sediul proiectului Compendiu din Bucureşti, CCD Braşov, sediul companiei CISCO Systems din Bucuresti şi „biroul mobil” al inspectorului general din Ministerul Educaţiei- specialitatea fizică, Sorin Trocaru, aflat la Zalău.
   Elevii au avut posibilitatea să urmărească clipurile video cu lecţiile demonstrative gândite de ei şi au învăţat lucruri noi într-o manieră non-formală. Profesorii, cei care i-au coordonat pe elevi în realizarea lecţiilor, spun că au avut mult de învăţat din determinarea elevilor. „Am discutat cu elevii, am încercat să găsim alături de ei subiecte care pot fi abordate într-o astfel de manieră, pentru că nu este ceva obişnuit, nu am mai făcut aşa ceva. Munca a fost frumoasă, dar e destul de grea şi a necesitat mult timp. Copiii noştri sunt trup şi suflet, au energie multă şi atunci ne antrenăm şi noi. Eu am încercat, în tot ceea ce fac la clasă, să văd ce înţeleg copiii. Le place, dar este o secvenţă mică de lecţie. Mai ales ca metodă de înţelegere, este mult mai bine. Chiar vreau să fac un proiect similar şi cu elevii de la gimnaziu”, a precizat Maricica Apreotesei, profesor de informatică la Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu, partener în cadrul proiectului.
   Evident, cei mai încântaţi de experienţa „Lessons on demand” au fost elevii, care au avut posibilitatea să îşi pună în practică ideile. „Acest proiect este destul de interesant, pentru că ne dă libertatea să creăm lecţiile aşa cum înţelegem noi. Am învăţat foarte mult, este o experienţă extrem de interesantă şi o să mai repet”, a spus elevul Andrei Vizitiu.
   Una dintre elevele care a „strălucit“ în implementarea acestui proiect de învăţare, propus de Google, va avea posibilitatea să înveţe de la inginerii celui mai popular motor de căutare ce înseamnă domeniul virtual. „Cred că acest proiect este o ocazie nouă de a învăţa într-un alt mod şi ne-a adus mai aproape unii de ceilalţi. Eu am făcut parte din echipa de biologie şi am luat parte la diverse experimente, am luat parte şi la celelalte activităţi. Peste două săptămâni o să merg la Londra, la conferinţa Google. Nu a fost decizia mea de a participa, ci a direcţiunii, în urma rezultatelor obţinute. În toamnă urmează să plec în Viena, în urma participării la un concurs de neuro-ştiinţe, la etapa internaţională”, a spus Alexandra Robu, elevă la Colegiul „Unirea”.
   Proiectul „Lessons on demand” este la mijloc de drum, astfel că experienţele vor continua pentru elevi, dar şi pentru cadrele didactice coordonatoare. „A însemnat extraordinar de mult acest proiect. Sunt încântaţi că lucrează în echipă şi că folosesc mijloace noi în procesul didactic. Noi vrem să stimulăm acest lucru, ei să îşi găsească forme prin care pot învăţa. Alexandra va merge la Londra pe acest proiect, este o întâlnire a echipelor din cadrul acestui proiect, va participa acolo la seminarii şi şedinţe interactive făcute de Google, din care va învăţa, după părerea mea, cât un om într-un an. Mai departe se vor crea multe lecţii, vom încerca să determinăm elevii să ne dea idei cum să facem lecţii. Remarc echipa de biologie de la Unirea şi întreaga echipă de la Panciu, care a creat lucruri surprinzătoare pentru un liceu de provincie”, a precizat profesorul Emil Onea, coordonatorul proiectului „Lessons on demand”.
   Proiectul are ca parteneri Liceul „Ioan Slavici“ Panciu şi şcolile Jariştea şi Vulturu. Parteneri sunt şi compania Intuitext şi portalul www.didactic.ro . În dezvoltarea acestui proiect s-au implicat peste 270 de elevi şi 30 de profesori. „Lessons on demand” este un proiect finanţat de Google, Vrancea fiind singurul judeţ din ţară selectat. 


 

 

1 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
  • Numele articolului nu cred ca este corect pentru ca in acest mod au fost exclusi elevii de la Liceul I. Slavici din Panciu despre care vorditi ultereior. Deci lectiile demonstrative nu au fost gandite numai de "uniristi".

    DE Justitiarul, postat pe 04-06-2013, la 11:36

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost