VIDEO: REVOLTĂTOR! Liberalii nu mai vin la ședințele Consiliului Local și BLOCHEAZĂ investițiile din Focșani

0
1319


Consilierii liberali au boicotat, ieri, ședința extraordinară a Consiliului Local Focșani, care a avut loc de la ora 7.30 în sala de ședințe a municipalității. La ședință au fost prezenți 13 consilieri, fiind absenți cei din grupul PNL și Costel Bîrsan de la UNPR-PMP. A fost a doua ședință extraordinară a Consiliului Local Focșani boicotată de consilierii opoziției politice, care au preferat să bea cafeaua acasă decât să respecte votul cetățenilor și să participe la ședințele unde se decide viitorul comunității focșănene. Ulterior ședinței, primarul Cristi Misăilă a organizat o conferință de presă alături de consilierii locali PSD, în care a prezentat proiectele de hotărâri de pe ordinea de zi și a explicat motivele pentru care acestea trebuiau dezbătute în regim de urgență.
     Edilul a arătat că unul dintre proiecte, cel referitor la alocarea sumei de 1,80 mii lei din bugetul local, pentru participarea elevului Robert Ionuț Ancuța la Concursul Internațional de Chitară Clasică „Alhambra para Jovenes”, trebuia dezbătut în regim de urgență deoarece competiția va începe joi, în Spania. Acest proiect a fost aprobat, având nevoie de votul majorității simple a consilierilor locali, însă nu același lucru se poate spune despre celelalte proiecte de pe ordinea de zi.
     Fără voturile consilierilor PNL nu au putut fi aprobate proiectele prin care municipalitatea vrea să continue proiectul de modernizare a ENET-ului cu fonduri europene. Acest proiect vizează modernizarea rețelelor de distribuție și a punctelor termice din cartierul Bahne, iar principalii beneficiari sunt locuitorii acestui cartier. Investiția are o valoare de peste 70 milioane lei, adică 700 miliarde lei vechi. În primul rând, acest proiect are ca rezultat o scădere a costurilor cu producerea și transportul energiei termice, dar și o reducere a facturilor pentru cetățenii care nu mai trebuie să achite pierderile ENET-ului. Termenul pentru depunerea cererilor de finanțare pentru acest proiect este 31 decembrie, altfel se vor pierde banii europeni. Beneficiile proiectului inițiat de municipalitate sunt foarte importante atât pentru producătorul de energie termică dar și pentru locuitorii Focșaniului.
    Pe de o parte, prin realizarea investiției se reduc pierderile din rețelele ENET cu 9124 gigacalorii anual, adică o economie de 1180 mii metri cubi de gaze naturale. Beneficii sunt și pentru cetățeni, deoarece sistemul de recirculație a apei calde de consum are ca efect o reducere a cantiții de apă caldă consumată. Se estimează că reducerea va fi de 6765 metri cubi de apă potabilă, pe care locatarii ar fi trebuit să o plătească în plus. Nu în ultimul rând, crește confortul focșănenilor și calitatea serviciilor pe care le oferă ENET. Prin absența de la ședința Consiliului Local, liberalii îi condamnă pe focșăneni să plătească mai mult pentru gigacalorie, pentru apa caldă și cresc profitul firmelor care se ocupă de vânzarea și montarea centralelor individuale de apartament.
    Un al treilea proiect de hotărâre era, culmea, inițiat și de consilieri liberali. Proiectul viza aprobarea listei de priorități pentru repartizarea locuințelor sociale. Este vorba despre locuințele din blocurile cu locuințe sociale, unde urmau să se mute 45 de familii nevoiașe, oameni care nu au un adăpost deasupra capului și care riscă să petreacă iarna în frig din cauza liberalilor. „Așa ceva nu s-a mai întâmplat, să nu participi la ședințele Consiliului Local unde se dezbat proiecte importante pentru cetățenii municipiului Focșani. Nu știu ce se întâmplă cu acești consilieri locali, nu știu care sunt preocupările dumnealor dar acestea sunt proiecte importante. În primul rând, termoficarea, să reabilităm punctele termice, apoi repartizarea de locuințe pentru cei care au probleme mari, care nu au unde să locuiască. Așa ceva nu cred că s-a mai întâmplat până acum, să nu vină la ședințele consiliului local. Ei sunt aleși de cetățeni, sunt trimiși de cetățeni să vină la ședințe. Nu vin la 7,30, nu vin la patru, trebuie găsită o soluție”, a spus consilierul local Radu Nițu.

Liberalii își varsă frustrările pe focșăneni

    Primarul Cristi Misăilă a acuzat în cadrul conferinței de presă războiul politic dus de „frustrații din PNL”, care a ajuns un partid de buzunar, la cheremul unor lideri preocupați de propriile interese. Edilul a arătat că în ultima perioadă au fost lansate mai multe atacuri la adresa sa și a familiei sale din partea unor persoane care nu au înțeles că au pierdut alegerile din 2016. „Mulți oameni au frustrări. De pildă unii că nu sunt suficient de înalți, că au învățat prea puțin la școală sau că au pierdut alegerile. Sper ca până la următoarele alegerile locale, deputatul căruia nu vreau să îi dau numele, de la PNL, să treacă peste faptul că focșănenii nu l-au ales și să facă ceva bun pentru acest oraș din postura de deputat. Deși îmi este greu să cred. Ar putea începe prin a-și trimite consilierii la ședințe. Se pare însă că munca nu este prea importantă și prea prețuită în acest partid de buzunar, ci doar jignirile și scandalul. Mi-ar fi plăcut să îl văd pe pierzătorul liberal plantând stejari în parcul închinat memoriei eroilor căzuți în Primul Război Mondial. Din păcate, se pare că nu a catadicsit să își murdărească pantofii scumpi”, a spus primarul Misăilă.
    Acesta a amintit că deputatul liberal și-a dezvoltat afacerea cu mase plastice în perioada în care PSD s-a aflat la guvernare. În schimb, firma deputatului liberal nu a fost în stare să întrețină drumul de acces către serele de la Mândrești și stația de epurare de la CUP. Mai mult, când angajații Direcției de Dezvoltare au încercat să balasteze acest drum, conducerea firmei a făcut plângere penală atât primarului municipiului, dar și celorlalte persoane implicate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here