VIDEO : O artistă din Ucraina ''pictează'' cu gloanțe pentru a atrage atenția asupra conflictelor armate din țara sa
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
VIDEO : O artistă din Ucraina ''pictează'' cu gloanțe pentru a atrage atenția asupra conflictelor armate din țara sa
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

O artistă din Ucraina a realizat o serie de opere de artă din gloanțe și alte astfel de elemente adunate de pe frontul din estul Ucrainei, din zone în care sunt duse lupte sângeroase între separatiștii proruși și forțele ucrainiene. Săptămâna viitoare, Daria Marchenko, împreună cu un alt artist, Daniel Green, își va prezenta lucrările în Statele Unite, într-un turneu ce va include diverse locații, de la școli din Ivy League precum Harvard și Yale, până la Muzeul Eli Broad din Los Angeles, în încercarea de a atrage atenția asupra războiului din țara sa, informează AFP.
Printre operele sale de artă se află și ''Inima Războiului'', un tablou realizat din gloanțe, ce înfățișează un om decapitat prin venele căruia pompează petrol. ''Aceste tablouri îl reprezintă pe Vladimir Putin și pe alți dictatori'', a declarat Marchenko pentru AFP. O altă operă de artă, intitulată ''Creierul Războiului'', înfățișează o grenadă realizată din obiective foto și semnifică propaganda rusească promovată de media pro-Kremlin. ''Oamenii mă întreabă: 'De ce lucrezi cu astfel de materiale?'. Acestea sunt picturile mele'', a spus artista referindu-se la proiectile. ''Ziua în care aceste lucrări vor dispărea, va fi cea mai fericită zi din viața mea'', a adăugat ea.
Marchenko a atras atenția media, anul trecut, cu un portret de doi metri al președintelui rus Vladimir Putin, realizat din 5.000 de cartușe de gloanțe. Acesta a fost intitulat ''Fața Războiului''. Artista a declarat că din cauza a ceea ce face ar fi fost amenințată cu moartea. ''A existat o tentativă de asasinat. Și s-a încercat răpirea mea'', a mai declarat aceasta pentru AFP.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Local

Află câtă apă consumă un vrâncean; raportul a fost făcut public de SGA
Un vrâncean consumă anual 49 metri cubi de apă, arată un raport al Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea. Raportul a fost prezentat, ieri, în ședința Colegiului Prefectural.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost