VIDEO și GALERIE FOTO : Viitorii directori ai Colegiului Unirea, BLESTEMAȚI să „stea sub ochii“ lui Dimitrie Caian
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
VIDEO și GALERIE FOTO : Viitorii directori ai Colegiului Unirea, BLESTEMAȚI să „stea sub ochii“ lui Dimitrie Caian
Voteaza :

Articolul a primit 3 voturi
Colegiul Național „Unirea” a dedicat una dintre activitățile acestei săptămâni unei personalități din istoria unității de învățământ, dar și a Focșaniului. Este vorba de Dimitrie Caian, fost primar al Focșaniului, fost director și profesor unirist, publicist, memorialist, întemeietor al Ligii Culturale din Focșani. Acesta a făcut și prima monografie a orașului nostru.
    Astfel, la Colegiul „Unirea” a avut loc ieri dezvelirea portretului lui Dimitrie Caian. „Dragi elevi, suntem aici, în fața acestui cabinet înfricoșător pe vremuri... și acum este. La acest portret au lucrat două persoane dragi nouă. Este vorba de eleva Amalia Giuclea și profesoara de desen Roliana Giuclea. Portretul este al unui personaj care a intrat din istoria liceului Unirea, în istoria orașului Focșani”, a spus actualul director al unității, Cornel Noană. 

După momentul dezvelirii portretului, dr. Horia Dumitrescu, directorul Muzeului Vrancea, a oferit câteva informații despre viața și realizările lui Dimitrie Caian. Profesoara Roliana Giuclea a mărturisit că portretul este proaspăt finalizat, a făcut ultimele retușuri luni, iar pentru realizarea lui s-a documentat destul de mult. „Este proaspăt, încă nu s-a uscat. Este un portret pentru care m-am documentat destul de mult, nu am avut decât o poză sursă, în rest pentru veșminte și atitudinea de epocă a trebuit să văd multe alte fotografii. Am și citit, este foarte important când faci un portret să și cunoști omul și să reușești să redai ceea ce îi este propriu”, a spus profesoara de desen.
    Portretul este așezat pe peretele din fața biroului directorului, actuala conducere reprezentantă de profesorul Cornel Noană menționând că locul nu este ales întâmplător. „Blestem orice director care va fi la Liceul Unirea să stea sub ochii marelui Dimitrie Caian. Dacă te uiți de la birou, de la scaunul directorului, îi vezi privirea”, a spus Noană.
 

 

11 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Daca in ceea ce-l priveste pe prof.Cornel Noana, i-am platit cu varf si indesat pentru comportamentul lui vis a vis de persoana mea si nu numai, nu pot sa nu dau Cezarului ce este al Cezarului si sa-l FELICIT pentru faptul ca nu l-a uitat pe cel care a fost PIONERUL invatmantului modern din Tara Vrancei, respectiv prof. Dimitrie Caian. In opinia mea, faptul ca viitorii directori ai Colegiului Unirea vor "sta sub ochii" lui Dimitrie Caian este o MARE ONOARE si nu un "BLESTEM". In legatura cu Dimitrie Caian si o parte dintre actualii profesori ai Colegiului Unirea, eu am scris "eseurile", "De la prof. Dimitrie F Caian la prof. Dan Popoiu", "De la prof. Dimitrie F. Caian la prof. Dan Popoiu (II) sau de la Scoala Neculai Jechianu la Scoala Nicolae Giugea", "SPIRITUL CIVIC SI PROFII DE MATE UNIRISTI DAN POPOIU, CORNEL NOANA, ENACHE PATRASCU SI CRISTINEL STIRU" si "PROVOCARE SAU ARUNCAREA MANUSII PROFILOR DE MATE UNIRISTI, DAN POPOIU, CORNELIU NOANA, ENACHE PATRASCU SI CRISTINEL STIRU" care au fost postate pe blogul ulisegrosu.blogspot.com. NOTA: Pentru persoanele curioase sa vada ceea ce am scris in "eseurile" amintite mai sus, nu au decat sa scrie pe GOOGLE, Ulise Grosu urmat de titlul "eseului" si sa apese tasta ENTER.

  DE Ulise Grosu, postat pe 22-01-2016, la 07:03

 • Am tastat "ulise grosu" si mi-au aparut dansuri din buric si concursuri de golit damigene.

  DE Curiosul, postat pe 22-01-2016, la 07:12

 • @"Curiosul"; Iubite postac "piscot-CAMELEON", ce replica ti-as putea da la comentariul tau pe care il consider SPUMOS ? Avand in vedere ca sefa ta autodeclarata, respectiv d-na senator Sorina Placinta, despre care ai pretins, prin intermediul acestei rubrici, ca ti-ar fi spus, "Mi-a spus Sorina sa te confrunti cu nebunii tai, iar daca nu vrea niciunul sa te confrunti cu ma-ta.", ma obligi sa te informez ca sefa ta autodeclarata, este "UNIRISTA". Un fost director al Liceului Unirea mi-a spus ca d-na Sorina Placinta a platit meditatiile unor copii ai angajatilor Domniei Sale, elevi la Liceul Unirea, fara ca parinti si elevi sa stie de acest lucru. Unul dintre motivele care m-au determinat sa "investesc" PATRIOTISM LOCAL in "omul politic" Sorina Placinta a fost si acesta "sponsorizare" secreta a omului de afaceri Sorina Placinta. Faptul ca sefa ta autodeclarata, d-na senator Sorina Placinta, asa cum mi-ai transmis, NU vrea sa se confrunte public, cu mine in legatura cu problemele tehnico-economice pe care le avem in divergenta, in conditiile in care i-am promis ca va avea senzatii similare ca in cazul unui ORGASM MULTIPLU, este o alta mancare de peste. Nici profi de mate UNIRISTI, Dan Popoiu, Cornel Noana, Enache Patrascu si Cristinel Stiru nu vor sa se confrunte cu mine in rezolvarea problemei de matematica numita "ingineria finaciara de la CUP Focsani", dar este stiut ca "nici ursul nu joaca de voie, ci de nevoie".

  DE Ulise Grosu, postat pe 22-01-2016, la 07:59

 • Bai ziaristilor de doi lei , pana una-alta informativa mai bine asupra titulaturii disciplinei ,,desen''. NU EXISTA DISCIPLINA DESEN CI NUMAI EDUCATIE PLASTICA. O confuzie impardonabila pt. cineva care se mandreste cu statutul de intelectual..

  DE desen.., postat pe 22-01-2016, la 10:43

 • pai desen a spus noana ...pentru el conteaza matematica si cumetriile cu care calareste cnu ..si mai nouinvatamantul vrancean ...p.s.marele director sa indrepte gardul scolii care sta sa cada pe alocuri ...

  DE critic de arta, postat pe 22-01-2016, la 11:57

 • Mesaj PUBLIC adresat ANFITRIONULUI,Cornel Noana: Cornel, Avand in vedere ca ne cunoastem de ceva vreme si in plus, tu faci parte dintre cei 700 de focsaneni care ai semnat ca vrei sa afli structura pretului de cost a mc de apa vandut de CUP.Focsani, nu pot sa nu am un anume respect pentru tine.Acest lucru este AMPLIFICA si de faptul ca in ciuda"INDICATIILOR PRETIOASE"pe care l-ai primi ca deoarece aveai o anumita functie,NU TREBUIA SA SEMNEZI, CA IN CALITATE DE CETATEAN AL mun. Focsani, vrei sa afli structura pretului de cost a mc de apa vandut de CUP.Focsani, TU AI SEMNAT.Avand in vedere aceste aspect,imi permit sa-ti amintesc public ca:-a-Nicolae Iorga a spus:"Un popor care nu-si cunoaste istoria este ca un copil care nu-si cunoaste parintii";-b.-Regimul comunist a FALSIFICAT ISTORIA POPORULUI ROMAN asa incat generatia noastra,nu a avut de unde sa afle ca numai urmare a luptelor de la Cotu' Donului,unde Armata I si a-II-a romana au fost bagate in LINIA INTAI de catre nemti,desi erau prost echipate si fara munitie. Urmare a acestui fapt,dintr-un total de 220 000 de ostasi romani,in tara au mai revenit 70 000-80 000. Urmare a luptelor de la Cotu' Donului au murit circa 140 000 de ostasi romani, pe front sau in TEMUTELE LAGARE din Siberia.Nici despre temutele INCHISORI COMUNISTE nu am stiut nimic, dar presedintele Emil Constantinescu din"RESPECT"pentru cei 17ani de puscarie ai SENIORULUI Corneliu Coposu,l-a decorat pe fostul sef al inchisori comuniste de la Sighet,Ciolpan Vasile,iar Regimul Securist Postdecembrist i-a facut TORTIONARULUI de la inchisoarea Ramnicu Sarat,Visinescu Al.,o pensie de 7000lei/luna,iar somitatii medicale romanesti,prof.dr.Al.Pesamosca,o pensie de 1000lei/luna;-c.-Regimul Securist Postdecembrist, practic,a MUTILAT istoria POPORULUI ROMA. In conditiile de mai sus consider ca ai OBLIGATIA MORALA sa nu FALSIFICI ISTORIA LICEULUI UNIREA, care in aceste zile a implinit 130 de functionare si nu 150 de ani,dar 150 de ani, se poate considera ca a implinit datorita celui care a fost prof.Dimitrie Caian.In aceste conditii,iti SOLICIT PUBLIC ca la festivitatea de inchidere a"EVENIMENTELOR"de la Colegiul Unirea,sa-l inviti pe dl.Florin Dardala de la Arhivele Statului Focsani si sa dai Cezarului ce este al Cezarului.

  DE Ulise Grosu, postat pe 22-01-2016, la 13:57

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Actualitatea

Comisarul șef Remus Nica a câștigat concursul pentru șefia IPJ Vrancea
Comisarul şef Remus Nica a câștigat concursul pentru funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost