VIDEO și GALERIE FOTO: SCANDAL în centrul Focşaniului! O şoferiţă a refuzat să le prezinte actele poliţiştilor, apoi i-a acuzat că au bruscat-o

60
16048


Scandal monstru, ieri seară, în centrul Focșaniului. Protagoniștii au fost o șoferiță și polițiștii de la Biroul Rutier Focșani, în „scenă” intrând ulterior și prietenul conducătoarei auto. Georgiana M. a fost oprită în trafic pe strada Ștefan Cel Mare, pentru că ar fi vorbit la telefonul mobil în timp ce se afla la volan. Acesteia i s-au cerut documentele, dar șoferița ar fi refuzat să le dea, după cum spun oamenii legii. Tot ei au precizat că aceasta i-a adresat polițistei cuvinte și expresii jignitoare, dar și că ar fi amenințat-o.

    Ulterior, polițista și-a chemat colegul, dar nici acesta nu a avut succes, motiv pentru care la fața locului a mai ajuns și un echipaj de ordine publică. Polițiștii s-au târguit minute bune cu șoferița să coboare din mașină, dar aceasta a refuzat categoric, afirmând că polițista nu s-a legitimat și nu i-a spus de ce a oprit-o, dar și că ar fi fost bruscată. „Au tras de mine și nu au voie să facă asta și mai sunt și însărcinată. M-au oprit ca să-mi spună că vorbeam la telefon, asta fără să se legitimeze și fără să-mi spună de ce m-au oprit decât după ce am întrebat eu. Am rugat să se prezinte și să-mi spună de ce am fost oprită”, ne-a declarat șoferița.
    Aceasta i-a cerut unui polițist să-i spună cum îl cheamă în timp ce încerca să-și noteze numele pe o bucată de hârtie și i-a spus: „Eu sunt însărcinată în trei luni și ceva și pentru ce s-a întâmplat aici o să iasă foarte urât.”
    La fața locului, oamenii s-au adunat ca la spectacol. Printre ei și prietenul tinerei, care s-a arătat foarte revoltat de cele întâmplate, promițându-le polițiștilor că lucrurile nu vor rămâne așa. El dorea neapărat să afle care polițist a îndrăznit să „pună mâna” pe prietena sa, iar aceasta i-a spus: „Nu dumnealui, deșteptu’ ăsta, cu încă unu și cu aia”. Tănărul l-a și legitimat pe unul dintre oamenii legii. „Ne vedem la poliție”, le-a spus prietenul oamenilor legii. „Ne vedem la tribunal”, a completat șoferița și a făcut un semn obscen către polițiști, arătându-le degetul mijlociu.

    Pe numele conducătoarei auto au fost întocmite două procese verbale, unul la Legea 61 pentru adresare de cuvinte și expresii jignitoare și celălalt pentru abateri la regimul rutier. Aceasta a refuzat să semneze sau să facă alte mențiuni și le-a promis oamenilor legii că se vor întâlni în instanță. „Vreau să văd și eu cu ce probe veniți, nu aveți nicio probă. Nu vreau să fac nicio mențiune”, i-a spus Georgiana M. polițistei care i-a prezentat procesele verbale.

    „Conducătoarea auto a folosit telefonul mobil pe timpul deplasării, fără dispozitivul mâini-libere, motiv pentru care echipajul de poliție i-a făcut semnalul de oprire, folosind semnalele acustice și luminoase. Conducătoarea auto a oprit autoturismul, moment în care un lucrător de poliție s-a deplasat la autoturism pentru a-i solicita documentele de identitate și ale mașinii. În acel moment, conducătoarea auto a reacționat violent, adresând cuvinte și expresii jignitoare și amenințând cu acte de violență. Ulterior, s-a solicitat ajutorul colegului, iar în momentul în care acesta s-a prezentat la mașină, conducătoarea auto a procedat la fel, adresându-i și acestuia cuvinte și expresii jignitoare, dar și amenințări. Ulterior s-a solicitat și intervenția unei patrule de ordine publică. Conducătoarea auto a fost legitimată și a fost sancționată contravențional pentru că a refuzat să se legitimeze, pentru folosirea telefonului mobil, dar și pentru lipsa documentelor”, a precizat inspector principal Claudiu Marinică de la Biroul Rutier Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here