VIDEO și GALERIE FOTO: Emoții, bucurie și nostalgii la Gala Aniversară a Crucii Roșii Vrancea

2
4210


Peste 200 de vrânceni prieteni ai Crucii Roșii Vrancea – voluntari, membri ai conducerii instituției, reprezentanți ai autorităților publice locale, ai Consiliului Județean, ai instituțiilor publice, ai Clubului Rotary din Focșani, oameni de afaceri și colaboratori activi ai Filialei au dat curs invitației de a sărbători, aseară, împreună, aniversarea a 100 de ani de la înființarea Crucii Roșii Vrancea. Evenimentul a avut loc în eleganta locație a Restaurantului Antal Queen Two din Focșani, și a avut ca oaspeți de seamă pe Mihaela Geoană, președinta Societății Naționale de Cruce Roșie Română, care a venit însoțită de soțul său, senatorul Mircea Geoană. Aceștia s-au alăturat Rodicăi Davidean, directorul Filialei Vrancea a Crucii Roșii, președintelui filialei, Neculai Ionescu, celorlalți membri din conducere și tuturor celor prezenți.

 În deschiderea serii, Mihaela Geoană a vorbit despre importanța organizației și despre faptul că dintre cele 47 de Filiale existente în România, cea vrânceană este, prin realizările sale, una dintre cele mai de succes. „Doresc să felicit Crucea Roșie Vrancea și să ne amintim cu toții că, prin jertfa și sacrificiul oamenilor din această țară s-au pus bazele României Mari, României de astăzi și de asemenea, prestigiul și recunoașterea Crucii Roșii în general s-au bazat tot pe același sacrificiu. Crucea Roșie s-a făcut cunoscută în timpul Primului Război Mondial și a avut voluntari precum Regina Maria și alte personalități ale vremii. Crucea Roșie Vrancea s-a înființat prin unirea Societății Doamnelor cu Crucea Roșie Focșani și au fost femei celebre care au condus această organizație locală. Aceasta este istoria, și dacă ne uităm la prezent, Filiala Vrancea este una dintre cele mai active din cele 47 de filiale ale SNCRR. Vreau să-i felicit în primul rând pe voluntarii Crucii Roșii pentru că activitatea instituției se sprijină pe voluntariat, dar și pe angajați și pe cei din conducerea societății, autoritățile locale care îi sprijină, dar mai ales pe toți cetățenii, toți donatorii mici și mari, cei care donează din timpul, cunoștințele și banii lor pentru a-i ajuta pe cei mai nevoiași decât ei”, a declarat Mihaela Geoană. 
    Voluntarii, forța Crucii Roșii
 Cei care au primit invitații au fost tinerii voluntari ai Filialei de Cruce Roșie Vrancea. Aceștia au făcut pur și simplu o notă aparte nu doar prin naturalețea și căldura cu care au ieșit în întâmpinarea tuturor, ci și prin eleganța afișată! Dacă îndeobște ei pot fi văzuți îmbrăcați în haine comode și potrivite muncii lor de voluntari super-activi, aseară au dat clasă prin ținutele atât de bine alese încât păreau pur și simplu transformați în… alți oameni! Cu zâmbetul pe buze, ei au fost cei care au stat câteva ore în picioare, la intrarea în restaurant (după alte zeci de ore muncite  din greu ca să iasă evenimentul cum se cuvine) și au agățat în pieptul fiecărui nou sosit câte un simbol al Crucii Roșii, care să rămână amintire. 
 De altfel, fiecare dintre cei care au vorbit la Gala de aseară a menționat meritul indiscutabil al voluntarilor în bunul mers înainte și în dezvoltarea Crucii Roșii. Vorbele frumoase și aplauzele au constituit fără îndoială momente de bucurie pentru voluntarii prezenți și pentru colegii lor din întreg județul, dar au fost primite cu modestia celor ce fac tot ce fac din convingere și din dorința sinceră de a ajuta semenii. „Omul de Cruce Roșie este voluntarul, adică este cel căruia îi pasă de cei din jur, care are dorința de a alina suferința, generozitatea de a dona, și îi invit pe toți cei care au aceste calități să se înscrie în Filiala de Cruce Roșie Vrancea sau să facă bine ca partener al acesteia. Voluntariatul la noi e la un nivel mult mai scăzut ca și amploare decât în alte țări ale lumii ca Australia, Canada sau SUA, unde voluntariatul e în sângele fiecărui cetățean aș spune. Èšara noastră, precum și alte țări comuniste au suferit pentru că noțiunea de voluntariat a fost discreditată, dacă ne amintim că munca voluntară care era obligatorie în timpul școlii, facultății, serviciului… Dar este un element care se reclădește, acesta de a dori să-ți ajuți aproapele, valorile civice se reclădesc. Avem din ce în ce mai mulți voluntari tineri iar eu îi încurajez și pe tinerii pensionari să devină voluntari ai Crucii Roșii pentru că astfel își vor folosi cunoștințele, socializează și toată lumea are de câștigat”, a mai spus Mihaela Geoană. 
 Senatorul Mircea Geoană a urat „La mulți ani!” organizației vrâncene de Cruce Roșie, și a adresat cele mai calde aprecieri voluntarilor. „Crucea Roșie este pentru toți românii un punct de sprijin în momente de cumpănă, în momente dificile, de conflict, de necaz, de dezastre naturale. Trebuie să avem un cuvânt de recunoștință pentru voluntarii Crucii Roșii, și tot respectul Crucii Roșii Vrancea la 100 de ani de la înființare. În 1916 – 1917 România și-a salvat destinul pe aceste locuri și sper să putem sărbători împreună mulți ani înainte, să faceți aceleași lucruri frumoase. Vreau să vă spun că am fost în multe locuri din țară și nu am văzut o organizație atât de dinamică, de frumos organizată și care să pună atât de mult suflet în munca importantă pe care o faceți. La mulți ani!”, a spus senatorul Mircea Geoană.
   
   Bucate alese, muzică și voie bună
 Invitații au vizionat cu interes filmul de prezentare al Crucii Roșii Vrancea și proiectele ei, cu atât mai mult cu cât mulți și-au adus aportul la reușita lor. Totodată, s-au bucurat împreună de bucatele alese, vinul bun, muzica, surprizele și momentele speciale pregătite special pentru ei de organizatori. Unul dintre acestea a fost prezența îndrăgitei interprete de muzică ușoară Corina Chiriac, care a încălzit atmosfera, aducând tineri și vârstnici pe ringul de dans. Ea a dorit să transmită, cu acest prilej, felicitările sale Filialei vrâncene la aniversarea centenarului și un mesaj tuturor cititorilor cotidianului nostru. „Am un mesaj plin de dragoste pentru toți cititorii dumneavoastră. Sănătate, toamnă lungă și Doamne ajută să fim sănătoși și să n-avem nevoie de Crucea Roșie decât eventual, să putem noi să le facem un serviciu. Felicitări celor ce activează în cadrul Crucii Roșii Vrancea, „La mulți ani!” la împlinirea a 100 de ani, și la mai mare! Mă bucur din suflet că iau parte la această serbare, că sunt și eu astăzi parte din această mare familie mondială a Crucii Roșii”, a transmis Corina Chiriac. 
 În ritmurile de voie bună ale Corinei Chiriac dar și a altor artiști, cei peste 200 de prieteni ai Filialei vrâncene și oameni de Cruce Roșie au petrecut cu drag, până spre orele dimineții, momente plăcute de voie bună dar și de nostalgie, aniversând împreună un eveniment cu totul și cu totul special: centenarul Crucii Roșii Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here