VIDEO și GALERIE FOTO : Bachus – Ziua 2: Zdob și Zdub, Dorian, Ruby și Pepe, show de zile mari în Piața Unirii

13
3687


Cea de-a doua seară a Festivalului Internațional al Viei și Vinului Bachus 2015 a fost una plină de veselie, voie bună și… licoare bahică. Vrânceni de toate vârstele s-au îngrămădit în Piața Unirii pentru a fi cât mai aproape de interpreții favoriți. În spatele scenei, aceeași agitație. Tinerii își așteptau cu nerăbdare idolii pentru a lua autografe și a face poze cu ei.

    Geta Postolache a spart gheața vineri seara, fiind cea care a deschis programul. Cântăreața de muzică populară le-a mulțumit într-una vrâncenilor prezenți la festival și nu a încetat să le mărturisească dragostea pentru ei pentru meleagurile vrâncene și pentru tradițiile locului.

   Dorian Popa a făcut poze timp de trei ore
   
Dorian Popa a fost cel mai așteptat interpret de către publicul feminin. Încă din momentul în care numele său a fost strigat de prezentator, Octavian Ursulescu, fanii au început să aplaude și să țipe cât au putut de tare. Vizibil fericit și mulțumit de modul în care a fost primit, Dorian le-a promis tuturor celor prezenți un show pe cinste. A mai adăugat și că nu va uita de publicul masculin, pentru care a avut la final un moment special. Dansatoarele sale au fost punctul de atracție.
„Am mai fost la Focșani, însă cu trupa LalaBand, din care cred că toată lumea știe că eu am făcut parte. Nu am fost până acum singurel, am foarte mulți prieteni din Focșani, deja m-am întâlnit cu ei. Abia aștept să performez, pentru că publicul m-a primit super, super frumos, fac poze de trei ore, de când am ajuns. Îmi place foarte mult scena, e una impunătoare, mare. Abia aștept să cânt și sper să fie super super show în seara asta. Deocamdată, oamenii abia au început să se încălzească, din câte îmi dau eu seama, abia a căzut seara. Sper să ne ridicăm și să facem cea mai mare gălăgie și să vibreze Focșaniul!”, a mărturisit artistul, înainte de a urca pe scenă.

   Ruby, duet cu Dorian

Încă din momentul în care și-a făcut apariția pe ușa Hotelului Unirea, fanii au sărit să obțină un autograf, să o pozeze și să o atingă pe Ruby. Cu mic, cu mare, au urmărit-o până aproape de spatele scenei și nu au plecat din zonă decât atunci când artista a urcat pe scenă. Ca și Dorian, a dat autografe și a stat de vorba cu mai mulți fani. În timpul concertului său, Dorian a urcat pe scenă, iar cei doi au cântat împreună, spre mulțumirea și încântarea fanilor, care nu au contenit cu aplauzele.
„Nu e prima oară când mă aflu la Focșani, cred că e chiar a treia sau a patra oară, am cântat pe scena asta deja de câteva ori. Sunt foarte bucuroasă, este una dintre cele mai frumoase scene pe care am ocazia să cânt. Publicul este, ca la fiecare concert, minunat, oamenii sunt foarte susținători și eu le mulțumesc pentru asta, mă aduc pe scenă weekend de weekend”, a declarat artista.

Toți cei prezenți au interpretat piesele sale una după alta, ba chiar unul dintre fani – probabil unul înfocat – a desenat numele lui Ruby pe o coală de duplex, lângă inimi de iubire. Înainte de a pleca, Ruby a dansat în spatele scenei și a mai dat o serie de autografe. Când s-a decis să părăsească Piața Unirii, fanii au „încolțit-o”. Artista a încercat să treacă neobservată, însă nu a reușit.

   Pepe a încins atmosfera 

    Cu un pahar de vin fiert în mână, cu aparate foto și telefoane mobile, oamenii au făcut tot posibilul să se simtă bine pe ritmuri latino. Pepe s-a asigurat că nimeni nu va îngheța de frig și că va face mișcare pe piesele sale. „Am fost de multe ori de-a lungul timpului. Ne gândim așa: într-o carieră de aproape 17 ani, am fost de minim opt ori, dacă nu mai mult. De fiecare dată publicul a cântat cu mine, a aplaudat cu dragoste, iar eu niciodată nu am ieșit de pe scenă la oră fixă, așa cum era în desfășurător, pentru că sunt foarte muzicali, plini de energie și în seara asta sper să fie la fel cum știu eu că e. Și așa e, că văd că e foarte multă lume prezentă. Le transmit tuturor fanilor mei că îi pup și îi iubesc!”, a spus Pepe, înainte de spectacol. Artistul a făcut pe plac publicului și a cântat piesele cerute de cei prezenți, iar drept răsplată a primit serii de aplauze.

    Zdob și Zdub au creat o atmosferă de neuitat 

    Ultimii care au urcat pe scena din Piața Unirii, în cea de-a doua seară a Festivalului Viei și Vinului, au fost membrii formației Zdob și Zdub. Trupa, care a aniversat de curând 20 de ani de existență, i-a ținut puțin în suspans pe vrânceni, care i-au așteptat cu sufletul la gură, dar în același timp emoționați.
Roman Iagupov a mărturisit că, împreună cu ai săi colegi, și-au cumpărat câteva suveniruri de la festival, printre care un cojoc vechi de 100 de ani și un pulover „ca al bunicii”. „Noi am mai cântat aici și iaca astăzi am fost la iarmaroc, la un târg cu produse tradiționale și am cumpărat un cojoc de 100 de ani și o geacă «de bunica» de lână. Astăzi vom cânta pe o scenă foarte frumoasă, piese noi. Așteptăm cu nerăbdare concertul. Datorită publicului peste tot ne simțim ca acasă, cântăm cu plăcere, iar fiecare concert merge foarte bine. Noi, nu demult, am cântat la Chișinău, am avut concert aniversar – 20 de ani de activitate, unde au fost fani și din România, au fost 6000 de oameni. Pentru fanii noștri: vă invităm pe toți pe data de 20 noiembrie la București, vom face un concert la fel, 20 de ani de Zdob și Zdub. Va fi un concert extraordinar, special, cu prietenii noștri, cu muzicieni din  România și din Chișinău, cu piese de pe toate albumele, cu «Bunica». Vă așteptăm! Vă pregătim și o surpriză, e vorba de un CD nou, compilație, cu piese foarte foarte vechi, din anii 90, unele în engleză. Concertul va avea loc în Arenele Romane. Eu spun peste tot, inclusiv și în Rusia, că noi nu avem nevoie de niciun narcotic, să zicem așa, pentru că avem vin și soare. Zdob și Zdub e muzica soarelui!”, a declarat Roman Iagupov.
Artistul a adăugat că el și colegii săi se pregătesc de o expediție prin Moldova lui Ștefan cel Mare și mai departe, în primăvară. Atunci, formația se adună într-o casă din pădure, pentru a căpăta inspirație, deoarece fiind oameni de oraș, au nevoie să se simtă ca la început: fără familie, probleme și trafic. De asemenea, au nevoie de liniște pentru a putea pregăti noul album pentru fani.
    Vrâncenii nu au părăsit Piața Unirii până când Zdob și Zdub nu au încheiat concertul. Astăzi (sâmbătă-n.r.), vrâncenii se pregătesc pentru o nouă zi specială. Vor urca pe scenă Hora, Fidas and Band, Ami, Bosquito și In-Grid, iar duminică Super Trooper, Maximilian, Andreea Bălan și Toto Cutugno. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here