VIDEO: Consiliul Judeţean continuă investiţiile în modernizarea infrastructurii

1
1448


Consiliul Județean Vrancea a aprobat, în ședința din această săptămână, mai multe proiecte de hotărâre care vizează aprobarea documentației tehnico-economice, la faza expertiza tehnică, studii de teren (studiu hidrologic, studiu topografic, studiu geotehnic), întocmirea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru construirea sau reabilitarea unor poduri.     Este vorba despre:
–    podul situat pe DJ 205 C, peste pârâul Dîlcov, în localitatea Cotești, valoarea investiției fiind de 1,341 milioane lei;
–    podul situat pe DJ 205 B, peste pârâul Pietroasa, în localitatea Vîrteșcoiu, valoarea investiției fiind 1,7 milioane lei;
–    podul peste pârâul Å¢ipău, în localitatea Spulber, valoarea investiției fiind de 1,833 milioane lei.
    De asemenea vor fi construite poduri din beton armat:
–    peste pârâul Lărguța în comuna Câmpuri, pe DJ 115, a cărui valoare este de 1,5 milioane lei și
–    pe DJ 205 E, peste pârâul Vizăuți, localitatea Vizantea Livezi, a cărui valoare de investiție este de 2,6 milioane de lei.
    Proiectele de investiție mai sus menționate au fost depuse în luna decembrie a anului trecut, se află în faza de evaluare și vizează reabilitarea unor poduri dar și reabilitarea și modernizarea unor drumuri județene.

Dezinformare folosită de 20 de ani de aleșii PNL și PDL

    Deși președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a anunțat, în cadrul ședinței, investiții masive în infrastructura județului Vrancea, explicând că există finanțare pentru toate acestea, consilierii PNL și PDL au încercat să lanseze în public informația că Vrancea primește mai puțini bani, ba chiar că rectificarea bugetară este în minus cu un milion de lei chiar la investiții. În replică, Marian Oprișan a arătat că este vorba de o dezinformare folosită de 20 de ani de aleșii PNL și PDL, care nu au făcut nimic pentru acest județ. Mai mult, Oprișan le-a explicat că modificările aprobate odată cu rectificarea bugetului propriu al județului au avut loc ținându-se cont de un ordin al ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, care a redistribuit sume de bani pentru proiectele aflate deja în finanțare. Åžeful administrației județene a arătat că Vrancea va mai primi bani pentru investiții la rectificarea bugetului de stat care va avea loc în această vară. „În anul 2014, din nefericire, sumele ne-au parvenit în luna noiembrie. Noi trebuie să respectăm doar legea în administrația publică locală și nu puteam porni investiții fără să avem prevedere bugetară. Vreau să mă urmăriți cu atenție până la sfârșitul anului în curs și la sfârșit vă rog să mă felicitați pentru suma absorbită și investită de către Consiliul Județean în infrastructura rutieră a județului nostru”, a afirmat șeful administrației județene.

   25 de milioane de lei alocați pentru investiții

    La solicitarea președintelui Marian Oprișan, directorul Direcției de Dezvoltare din cadrul Consiliului Județean Vrancea, Romeo Iordache, a explicat că toți banii alocați județului Vrancea se regăsesc în proiecte, dând și câteva exemple în acest sens. „În luna ianuarie, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a comunicat Consiliului Județean Vrancea suma alocată județului Vrancea până la prima rectificare bugetară, în valoare de 25 milioane de lei din care 22, 9 milioane de lei credite de angajament aferente anului 2014 care se pot cheltui anul acesta. Åži peste 2 milioane de lei din credite bugetare aferente anului 2015. Aceste sume au fost deja repartizate pe investiții, astfel: DJ Vidra-Vizanteea-Cîmpuri – 2,7 85 milioane lei, podul de la Bolotești – 67 mii lei, refacerea infrastructurii afectate de calamități în zona Paltin, Doaga, Valea Sării – 1,2 milioane de lei, continuare lucrări modernizare DJ 205 D-aproximativ 2,7 milioane de lei la care se mai adaugă 600 mii lei repartizați la această lucrare din credite bugetare. În total pe acest drum avem alocați 3,4 milioane de lei”, a arătat Romeo Iordache . 

   Cinci poduri se află în curs de reabilitare

    Åžeful Direcției de Dezvoltare din cadrul Consiliului Județean Vrancea a amintit că administrația județeană mai are în derulare alte cinci proiecte de investiții ce vizează reabilitarea a tot atâtea poduri, pentru care au fost alocate sume cuprinse între 800 de mii de lei și 1,2 milioane de lei. Este vorba de proiectele de investiții „Refacere și consolidare corp drum  DJ 205 R, km 28+130, comuna Poiana Cristei, județul Vrancea”, „Construire pod din beton armat pe DJ 203 H peste râul Râmnicu -Sărat, km 27+700, comuna Dumitrești, județul Vrancea”, „Construire pod din beton armat pe DJ 205 D  peste pârâul Petic, km 8+350, sat Năruja, comuna Năruja, județul Vrancea”, „Construire pod din beton armat pe DJ 241 F  peste râul Zeletin, km 12+060, sat Plăcințeni, comuna Boghești, județul Vrancea”. De asemenea, va mai fi consolidat și reabilitat podul din beton armat peste râul  Râmna, pe raza comunei Gura Caliței.

   Drumurile județene Fetești – Gura Văii și DJ 205 J – Movilița vor fi reabilitate

    Directorul Direcției de Dezvoltare din cadrul Consiliului Județean Vrancea, Romeo Iordache, a declarat că administrația județeană a depus la sfârșitul anului trecut spre finanțare mai multe proiecte de investiții. Finanțarea acestora se va face cu bani de la guvern prin intermediul Programului de Dezvoltare Locală. Este vorba de reabilitarea și modernizarea DJ 115 Fetești – Gura Văii, pe raza comunei Cîmpuri, reabilitarea și modernizarea DJ 205 J pe teritoriul comunei Movilița. „Lucrările de reabilitare a DJ 115 Fetești – Gura Văii constau în balastarea întregului drum, turnarea mai multor straturi de asfalt, realizarea de șanțuri și podețe, realizarea de rigole casetate și executarea mai multor lucrări în albia pârâului Lărguța. Valoarea investiției este de 13,3 milioane de lei și este dată de complexitatea lucrărilor ce vor fi executate”, a declarat directorul Romeo Iordache. Acesta a precizat că tot prin programul de Dezvoltare Locală va fi reabilitat și modernizat și DJ 205 J pe teritoriul comunei Movilița. „Proiectul prevede executarea de lucrări de balastare și asfaltare pe o lungime de 7,3 kilometri de la intersecția DJ 204 E-Panciu și până la intersecția cu DJ 205 H la Movilița. Valoarea investiției este de 21 milioane de lei”, a mai spus Iordache.

   Reabilitarea DN 2D face parte din investițiile mari derulate în Vrancea

    Președintele Marian Oprișan a declarat în plenul Consiliului Județean Vrancea că în județ se află în curs de realizare investiții foarte mari amintind aici DN 2D Focșani-Vidra-Tulnici-Ojdula-Tîrgu Secuiesc-Brașov, lucrare aflată în curs de finalizare. Åžeful administrației județene a amintit că această investiție ar fi fost finalizată de mult timp, dacă guvernele PDL-PNL nu ar fi sistat finanțarea. Marian Oprișan a precizat că lucrările au fost reluate numai după ce Consiliul Județean a dat în judecată Guvernul României, iar Înalta Curte de Casație și Justiție, în anul 2007, prin hotărâre definitivă și irevocabilă, a obligat Executivul să scoată la licitație DN 2D Focșani-Vidra-Tulnici-Ojdula-Tîrgu Secuiesc-Brașov.
    Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a adăugat că investiția de pe DN 2D este o lucrare chiar mai dificilă decât Transfăgărășanul. „Reabilitarea DN 2D face parte din investițiile mari derulate în Vrancea. Cred că este pentru prima oară când Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale și o administrație județeană, împreună, reușesc să treacă după 1989 Carpații. Din punct de vedere al complexității, este o lucrare mai dificilă decât Transfăgărășanul. Lucrările sunt foarte complexe”, a adăugat președintele Marian Oprișan.
    Conducerea companiei UMB Spedition susține că va finaliza lucrările de reabilitare la drumul DN 2D Focșani-Vidra-Tulnici-Ojdula-Tîrgu Secuiesc-Brașov la finele lunii septembrie. Proiectul de reabilitare și modernizare a acestui drum a fost inițiat și susținut de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here