VIDEO: A fost stabilită ordinea pe panourile electorale pentru alegerile prezidenţiale

0
994


La Primăria Focșani a avut loc ieri dimineață tragerea la sorți a pozițiilor pe care le va ocupa fiecare formațiune politică pe panourile electorale amplasate în municipiu, pentru alegerile prezidențiale.
    Numărătoarea pe panourile electorale începe de la 2, primul panou fiind rezervat informațiilor despre alegerile prezidențiale și secțiile de votare. În urma tragerii la sorți, ordinea pe panourile electorale va fi: 2-Teodor Meleșcanu (independent), 3-Monica Macovei (independent), 4-7 : Corneliu Vadim Tudor (PRM), 8-11: Zsolt Szilágyi (Partidul Popular Maghiar), 12: Gheorghe Funar (independent), 13-16 : Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialistă), 17-20 : Victor Ponta (Alianța PSD-PC-UNPR), 21-24 : Elena Udrea (PMP), 25-28: Mircea Amariței (Prodemo), 29-32 : Klaus Johanis (ACL), 33-36 : William Brânză (PER), 37-40 : Kelemen Hunor (UDMR), 41-44: Dan Diaconescu (PPDD), 45: Călin Popescu Tăriceanu (independent).
    În municipiul Focșani sunt stabilite șapte locații de afișaj electoral, fiecare cu câte 45 panouri electorale. Zonele de afișaj electoral sunt pe străzile Profesor Longinescu (în fața Direcției Județene de Statistică), Mărășești (intersecția cu Bulevardul Independenței), Bulevardul Unirii (în fața Sălii Polivalente), Bulevardul Republicii (Lângă Catedrală), Bulevardul București (în fața agenției Băncii Transilvania din Sud), Aleea Căminului (la complexul comercial Bahne) și în cartierul Mîndrești.
    Toți reprezentanții partidelor politice prezenți la alocarea panourilor electorale au fost de acord cu modalitatea de împărțire a acestora. Dacă inițial s-a propus ca fiecare din cei 14 candidați la alegerile prezidențiale să primească patru panouri pentru afișajul electoral, în cele din urmă s-a căzut de acord asupra variantei ca partidele să primească mai multe panouri. Motivul invocat a fost cel al lipsei de reprezentare la nivel județean, ceea ce ar conduce la locuri goale pe panourile electorale. În cele din urmă, s-a convenit ca partidele care au candidați la alegerile prezidențiale să primească fiecare câte cinci panouri, iar candidații independenți câte un panou.
    Câte un panou de la fiecare locație a fost păstrat pentru informații despre alegerile prezidențiale și secțiile de votare din Focșani. De asemenea, secretarul municipiului, Eduard Corhană, cel care a coordonat acțiunea de tragere la sorți, le-a cerut reprezentanților partidelor prezenți în sală să comunice autorităților locale dacă vor începe afișajul din data de 3 octombrie, prima zi a campaniei electorale. „Din data de 3 octombrie se va institui paza la afișaj. Dacă nu vreți să faceți nimic în prima zi să ne spuneți, să nu mai cheltuim banii pentru pază”, a explicat secretarul municipiului Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here