Un tânăr a tâlhărit o fată în Focșani și a fost imobilizat de trecători

0
7158


Magistrații Judecătoriei Focșani au dispus, ieri, arestarea preventivă a  unui bărbat, care marți seara a tâlhărit o adolescentă de 14 ani. „(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. Dispune arestarea preventivă a inculpatului : – C(…) Florin, pentru infracțiunile de tâlhărie calificată (…) și tâlhărie (…) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 16.05.2018 și până la data de 14.06.2018, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. (…) Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare. Pronunțată în ședința din camera de consiliu, azi, 16 mai 2018, ora 14:45”, este decizia Judecătoriei Focșani.
Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Vrancea, prin acte de violență, bărbatul arestat ar fi smuls un telefon mobil din mâna unei fete minore. Tâlharul a fost imobilizat de persoanele care se aflau în zonă, fiind predat oamenilor legii.
„Polițiștii focșăneni au reținut un bărbat, de 24 de ani, la scurt timp după comiterea unei tâlhării pe raza municipiului. Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Vrancea.
La data de 15 mai a.c., ora 17.58, Poliția Municipiului Focșani a fost sesizată prin SNUAU 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că în timp ce se afla pe o stradă din localitate, a observat o persoană necunoscută de sex bărbătesc, care prin acte de violență ar fi smuls un telefon mobil din mâna unei minore, fiind imobilizat de apelant și alți cetățeni. Polițiștii au identificat la fața locului un bărbat, de 24 de ani, din municipiul Focșani, bănuit de săvârșirea faptei. Prejudiciul a fost recuperat și restituit persoanei vătămate, o minoră, de 14 ani, din municipiul Focșani.
De asemenea, s-a stabilit faptul că în timp ce era imobilizat de către persoanele care au intervenit, bărbatul ar fi rupt oglinda unui autoturism parcat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunile de tâlhărie și distrugere iar în baza probatoriului administrat, față de cel în cauză a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie. Bărbatul a fost introdus în arestul IPJ Vrancea, urmând ca în cursul zilei de astăzi
(ieri-n.r.) să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, cu propunere de arestare preventivă. IPJ Vrancea mulțumește cetățenilor care au ajutat la prinderea bărbatului, pentru spiritul civic de care au dat dovadă și pentru contribuția activă adusă în procesul de descurajare a acestui gen de fapte”, se arată în comunicatul IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here