Un hoţ mascat a furat bunuri dintr-un magazin, apoi două mașini

0
699


    Un tânăr de 20 de ani, din județul Bacău, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat, dar și pentru conducere fără permis.
    Prima faptă a comis-o în luna iunie a anului 2016. Noapte fiind, el a intrat într-un magazin din Focșani după ce i-a forțat ușa de acces cu o șurubelniță și a sustras șase pachete cu țigări. Poate că ar fi luat mai multe bunuri, numai că după ce a intrat în magazin, s-a declanșat sistemul de alarmă și imediat a apărut administratorul. În momentul în care acesta din urmă a strigat la hoț, tânărul a luat-o la sănătoasa de teamă să nu fie prins. Înainte de a intra în magazin, el și-a acoperit fața cu o eșarfă, pentru a nu putea fi recunoscut.
    Tânărul nu s-a oprit aici. Într-o altă noapte, în timp ce se plimba pe o stradă din Focșani, a observat un autoturism Dacia și a încercat o portieră, moment în care a văzut că mașina este deschisă. A cotrobăit prin ea, dar nu a găsit bunuri, ci doar cheile. S-a gândit să facă o plimbare cu mașina prin oraș. S-a plimbat până când a terminat combustibilul din rezervor, după care a abandonat autoturismul pe strada Cotești, în apropierea căii ferate. Mașina a fost găsită câteva zile mai târziu.
    Tot anul trecut, în luna iulie, tânărul a sustras un mănunchi de chei de pe o tarabă din piață, într-un moment în care persoana căreia îi aparțineau nu era la fața locului. Cu una din cheile furate, tânărul a pornit mașina persoanei vătămate și a plecat de plimbare. De această dată, plimbarea a fost ceva mai lungă, el ajungând cu autoturismul și prin comunele Păunești și Ruginești, dar și pe la Adjud. Într-un final, a abandonat și această mașină în momentul în care rezervorul s-a golit și nu și-a mai putut continua deplasarea.
    Procurorii arată în rechizitoriu ca tânărul nu este posesor de permis, motiv pentru care în sarcina lui s-a reținut și infracțiunea de conducere fără permis. La audieri, el nu a negat comiterea faptelor. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here