ULTIMA ORĂ! FOTO! Sute de persoane participă la procesiunea de Florii din Focșani

0
5191


Câteva sute de persoane participă la această oră (sâmbătă, ora 17.45) la procesiunea de Florii, printre care și primarul Focșaniului, Cristi Misăilă. Această procesiune de Florii are două puncte de plecare: Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel de pe B-dul Independenței și Biserica Åžtefan cel Mare și Sfânt din Cartierul Sud. Cele două grupuri se vor întâlni la biserica Sf. Ioan Botezătorul din Piața Unirii, făcând scurte popasuri la bisericile situate pe traseu. 
La Biserica din Piața Unirii, slujba se va desfășura între 18.00 – 20.30 cu participarea Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian și trecerea credincioșilor pe la moaștele Sf. Nectarie. 
„La Focșani, procesiunea de Florii va avea două puncte de plecare: biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel de pe Bd. Independenței (ora 17:00) și biserica Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt din Cartierul Sud (ora 16:30), de unde se va merge până la biserica Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din Piața Unirii, cu scurte popasuri la bisericile situate pe traseu.
Începând cu orele 15:00-15:30, la bisericile aflate în punctele de plecare ale procesiunii, va fi oficiată slujba Vecerniei. La biserica din Piața Unirii, Vecernia va fi săvârșită, de la ora 16:00, de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.
Procesiunea se va încheia cu sfințirea icoanei praznicului și cu citirea rugăciunii de binecuvântare a pelerinilor, în fața bisericii Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul.
Toți cei prezenți la eveniment vor avea prilejul să se închine la racla cu o părticică din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, care va fi adusă de la Catedrala Arhiepiscopală din Buzău”, a transmis Biroul de presă al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here