Toader: Am cerut hotărârile judecătorești cu privire la deținuții aflați în prelungirea liberării condiționate
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Toader: Am cerut hotărârile judecătorești cu privire la deținuții aflați în prelungirea liberării condiționate
Toader: Am cerut hotărârile judecătorești cu privire la deținuții aflați în prelungirea liberării condiționate
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat marți că a cerut toate hotărârile judecătorești în baza cărora există în penitenciare deținuți aflați în prelungirea liberării condiționate, după îndeplinirea condițiilor legale, iar dacă va observa o practică neunitară în interpretarea și aplicarea Codului penal va face demersuri pentru a iniția un recurs în interesul legii. "Eu am vizitat multe penitenciare, am luat măsuri concrete atunci, în timpul deplasării cu directorii penitenciarelor. Trebuie să cunosc realitatea ca să fac o foaie de parcurs adecvată și să iau măsurile oportune și necesare. Majoritatea deținuților spun că li se amână liberarea condiționată fără niciun motiv. Noi nu trebuie să luăm de bun ceea ce spun ei, dar nici nu trebuie să negăm ce spun ei. Eu am cerut și astăzi am vorbit cu directorul ANP să îmi dea toate hotărârile judecătorești în baza cărora astăzi în penitenciare avem deținuți aflați în prelungirea liberării condiționate, după îndeplinirea condițiilor legale. Nu știu care va fi rezultatul, dar dacă va fi o practică neunitară în interpretarea și aplicarea dispozițiilor de la 99 până la 106 din Codul penal atunci fac demersuri legale pentru a iniția un recurs în interesul legii, ca Înalta Curte să dea o dezlegare obligatorie și în felul ăsta și deținuții în procedura de liberare condiționată să se bucure de un tratament egal în fața legii", a explicat Toader, la Palatul Parlamentului.
El a adăugat că, dacă există o practică neunitară în aceeași speță, în aceeași procedură, adică judecătorii aplică diferit aceeași normă legală, dacă este un fenomen, există acest mecanism regulator prin care Înalta Curte de Casație și Justiție pronunță un recurs în interesul legii.
 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Local

Află câtă apă consumă un vrâncean; raportul a fost făcut public de SGA
Un vrâncean consumă anual 49 metri cubi de apă, arată un raport al Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea. Raportul a fost prezentat, ieri, în ședința Colegiului Prefectural.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost