Tineri arestați preventiv după ce au furat bunuri din mai multe case din Cârligele

0
1021


Doi tineri, unul de 18 ani, iar celălalt de 20 de ani, au fost arestați preventiv sub acuzația de furt calificat. Decizia a fost luată vineri, de Judecătoria Focșani, și nu este definitivă.
Cei doi sunt acuzați că au furat bunuri în valoare de 4 mii de euro din mai multe locuințe din Cîrligele. „(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. Dispune arestarea preventivă a inculpaților: – B(…) RÄ‚ZVAN GABRIEL, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat (…) – O(…) MARIUS CONSTANTIN, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat (…) începând cu data de 15.12.2017 și până la data de 13.01.2018 inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă. (…) Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 15.12.2017, ora 15.45”, este deciza instanței de judecată.
Potrivit polițiștilor, în data de 14 decembrie au fost efectuate mai multe percheziții domiciliare în Cârligele, Cotești și Poiana Cristei. Șapte persoane cu fost audiate, iar două dintre ele au fost reținute și în final arestate preventiv. „Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 29/30 noiembrie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns prin escaladarea gardului într-o anexă a unei locuințe din comuna Cârligele, de unde ar fi sustras bunuri în valoare de 4000 euro. La data de 14 decembrie a.c., polițiștii Secției 5 poliție rurală Cotești, au efectuat 7 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, din care cinci pe raza comunei Cârligele, una în comuna Cotești și una în comuna Poiana Cristei. În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate mai multe unelte electrice care au fost recunoscute și predate persoanei vătămate. 7 persoane au fost conduse la sediul poliției, iar în urma probatoriului administrat în cauză, la data de 14 decembrie a.c., doi bărbați, de 18 și 20 ani, din localitățile Poiana Cristei și Cotești, au fost reținuți pe bază de ordonanță, pentru o perioadă de 24 de ore (…). Activitatea continuă pentru probarea întregii activități infracționale”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here