TEST de cultură generală

1
654


Monitorul de Vrancea vă propune să vă testați cunoștințele de cultură generală. Testul va consta într-o întrebare, cu variante de răspuns, cea corectă urmând să o aflați a doua zi. 
110. Care dintre următorii autori reprezintă una dintre cele mai importante și renumite personalități ale literaturii spaniole? 
a) Bartolome de Las Casas 
b) Juan Montalvo  
c) Juan de Mariana   
d) Miguel de Cervantes Saavedra  
Sursa: Ghid de cultură generală, Encyclopedia Britannica 
Răspunsul îl veți afla în numărul de mâine al cotidianului Monitorul de Vrancea.
Răspunsul la întrebarea de ieri „Care dintre acești conducători pakistanezi a fost închis, condamnat la moarte și spânzurat în 1977?” c) Zulfikar Ali Bhutto. Om de stat pakistanez, președinte (1971-1973) și prim-ministru (1973-1977), acest lider popular a fost înlăturat și executat de către armată. La 5 iulie 1977, guvernarea a fost preluată prin forță de către generalul Mohamed Zia-ul-Haq, comandantul militar al armatei. Imediat după aceea, Bhutto a fost închis. A fost condamnat la moarte sub acuzația de a fi ordonat asasinarea unui adversat politic în 1974. După un recurs la Curtea Supremă, Bhutto a fost spânzurat, în ciuda apelurilor la clemență din partea mai multor lideri nternaționali. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here