Te mănâncă ochii şi îţi curge nasul? E posibil să ai alergie de primăvară

0
4508


Odată cu venirea primăverii, apar și alergiile. Pot fi cauzate de polenul florilor, de praf, de puful plopilor, dar și de alte tipuri de alergeni care se întâlnesc mai ales primăvara. Simptomele alergiilor sunt strănutul, ochii roșii, nasul înfundat sau dureri de cap. Ele sunt de obicei manifestări sugestive ale alergiilor de primavară.
Specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea spun că alergiile sunt afecțiuni extrem de variate, determinate de un răspuns exagerat al sistemului imunitar când organismul vine în contact cu subsțante numite alergene. Cele mai frecvente alergii sunt: rinita alergică, conjunctivita alergică, rinoconjunctivita alergică și astmul alergic. „Simptomele sugestive pentru fiecare dintre alergiile de primăvară sunt: rinoree apoasă, mai exact scurgeri apoase din nas, mâncărime de nas, strănuturi, senzație de nas înfundat. Aceste simptome sunt sugestive pentru rinita alergică. Pentru conjuctivita alergică, simptomele constau în mâncărime la ochi, lacrimare, ochi roșii, pleoape umflate. În cazul astmului alergic apare senzația de sufocare, tusea seacă, respirația șuierătoare. Pot apărea și simptome ca mâncărime în cerul gurii și la nivelul urechii și dureri de cap. Diagnosticarea acestor tipuri de afecțiuni este realizată de către medicul specialist alergolog, dar primul pas îl reprezintă vizita la medicul de familie pentru evaluarea primară a pacientului „, spun specialiștii DSP.
Persoanele care s-au mai confruntat cu alergii trebuie să facă tot posibilul să evite contactul cu polenul sau să încerce să-l îndepărteze din preajma lor. Potrivit specialiștilor, este recomandat să se evite plimbările în aer liber dimineața, când cantitatea de polen din atmosferă atinge un grad ridicat. De asemenea, este recomandată și evitarea plimbărilor în aer liber atunci când bate vântul, iar aerul este uscat și cald.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here