Tăierile ilegale au fost reduse cu 35% în fondul forestier din Vrancea
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Tăierile ilegale au fost reduse cu 35% în fondul forestier din Vrancea
Tăierile ilegale au fost reduse cu 35% în fondul forestier din Vrancea
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

    Tăierile ilegale de lemn din pădurile Vrancei s-au redus cu circa 35%, arată un raport realizat de Garda Forestieră pentru anul trecut. Doar la nivelul județului nostru, comisarii Gărzii Financiare au aplicat amenzi de peste 1,49 milioane lei și au întocmit 43 de sesizări penale, cu o valoare a prejudiciului de peste 293 mii lei. Dincolo de amenzi, lucrul cel mai important este reducerea tăierilor ilegale în fondul forestier din Vrancea. Acest lucru a fost posibil atât prin controalele realizate de echipele Gărzii Forestiere, în colaborarea cu jandarmii și polițiștii vrânceni, dar și prin introducerea sistemelor de monitorizare a exploatărilor forestiere și a transporturilor de masă lemnoasă. Nu trebuie uitate sancțiunile foarte mari pe care le riscă cei care exploatează lemn fără forme legale, care ajung până la confiscarea tuturor utilajelor folosite la tăierile ilegale. „În urma acțiunilor derulate anul trecut au fost reduse tăierile ilegale din fondul forestier național cu 30-35%. Este un obiectiv pe care îl urmărim în continuare prin activitățile pe care le realizăm”, ne-a spus inspectorul șef al Gărzii Forestiere, Ionică Cherciu.
    De menționat că, anul trecut, doar la nivelul județului Vrancea, Garda Forestieră a realizat 520 controale la regimul silvic și al materialului lemnos, cu 20% mai mult decât în 2016. Creșteri sunt și la sesizări penale, 43 în 2017 comparativ cu 29 în 2016. Cea mai mare creștere este la numărul de verificări pentru avize și aprobări, 684 în 2017 comparativ cu 197 în 2016. În urma verificărilor a fost confiscată o cantitate de 358 metri cubi de lemn și 109 pomi de Crăciun. De asemenea, a fost confiscată contravaloarea unei cantități de 2197 metri cubi de lemn, din care mai mult de jumătate o reprezintă lemn de foc și s-a constatat o cantitate de 1436 metri cubi de arbori tăiați ilegal. De menționat că activitatea Gărzii Forestiere s-a desfășurat cu un număr redus de personal. La aceste moment sunt vacante 20 de posturi, o treime din numărul total de personal al Gărzii Forestiere.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Local

Află câtă apă consumă un vrâncean; raportul a fost făcut public de SGA
Un vrâncean consumă anual 49 metri cubi de apă, arată un raport al Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea. Raportul a fost prezentat, ieri, în ședința Colegiului Prefectural.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost