Subiecte grele la matematică, în cadrul examenului de Evaluare Națională
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Subiecte grele la matematică, în cadrul examenului de Evaluare Națională
Subiecte grele la matematică, în cadrul examenului de Evaluare Națională
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Subiectele de la matematică, pe care le-au avut de rezolvat ieri absolvenții de clasa a VIII-a în cadrul examenului de Evaluare Naționale, au dat bătăi de cap candidaților, gradul lor de dificultate fiind mai ridicat ca în ultimii ani. ”Subiectele au fost mai dificile ca în alți ani, a fost mai mult de scris. Noutatea a fost Divizibilitate, care este în programă, dar care nu s-a mai dat de multă vreme. Un copil care a lucrat constant putea rezolva subiectele. În ansamblu, au fost frumoase. Au acoperit toată materia, ceea ce a însemnat un volum mare de scris pentru copii”, ne-a spus profesoara Gabriela Gherman, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea (IȘJ).
La proba de la matematică s-au prezentat 2.639 de candidați, dintr-un total de 2.762 înscriși. La această probă nu a fost eliminat nici un candidat.
Rezultatele se vor afişa pe 19 iunie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul 14.00-19.00. Soluţionarea contestaţiilor se va face între 20-22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie. La admiterea la liceu, va conta în proporţie de 80 la sută media generală de la Evaluarea Naţională şi 20 la sută media generală de absolvire a claselor V - VIII.
Emoțiile elevilor de clasa a VIII-a vor continua cu admiterea la liceul dorit. Admiterea la liceu pentru anul 2018 a început efectiv în luna mai, când s-au susținut probele de aptitudini la liceele vocaționale, și va continua în luna iunie, atunci când numele tuturor elevilor care au finalizat clasa a VIII-a și vor să urmeze cursurile unui liceu vor fi introduse în programul informatic specializat. 
Până atunci, însă, vor avea loc numeroase întâlniri cu părinții și absolvenții de gimnaziu pentru prezentarea planului de școlarizare și a procedurilor de admitere. În perioada 29 iunie-3 iulie, absolvenții de gimnaziu și părinții acestora vor completa opțiunile în fișele de înscriere, asistați de diriginți. Cei care doresc să participe la admitere în alt județ vor completa fișele de înscriere conform procedurii stabilite de Comisia Națională de Admitere. În intervalul 30 iunie – 4 iulie, candidații și părinții vor verifica fișele editate de calculator și vor corecta eventualele greșeli din baza de date.
Repartizarea computerizată și admiterea în învățământul liceal de stat a candidaților din seria curentă și a celor din seriile anterioare care nu împlinesc vârsta de 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2018-2019, va avea loc pe 9 iulie. În intervalul 10-13 iulie va avea loc depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care au fost repartizați candidații. Prima etapa de admitere în învățământul liceal se va încheia pe 18 iulie, când începe cea de a doua etapă de admitere în învățământul profesional și liceal de stat, care se întinde până pe 7 septembrie, potrivit calendarului emis de MEN.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost