Structurile MAI, MOBILIZATE pentru alegerile prezidenţiale

0
539


Structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au prezentat, ieri, în cadrul ședinței Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Vrancea, o situație privind activitățile care urmează a fi desfășurate pe timpul campaniei electorale și a alegerilor pentru Președintele României din noiembrie 2014. Pentru gestionarea integrată a situațiilor din competența MAI, cu data începerii campaniei electorale, la nivelul Inspectoratului de Politie Județean se va constitui Comandamentul operațional, format din reprezentanții cu funcții de conducere și de decizie din cadrul IPJ Vrancea, IJJ Vrancea, ISU Vrancea și SIPI Vrancea care se va activa în mod obligatoriu începând cu data de 03.octombrie 2014, orele 08.00.
    Coordonarea Comandamentului operațional se asigură de șeful IPJ Vrancea, comisarul șef Ionel Popescu, ajutat de șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea colonel Ionel Mihailuc. „După emiterea ordinului prefectului privind delimitarea și numerotarea secțiilor de votare, la sediul IPJ Vrancea va avea loc o ședință de lucru la care vor participa un reprezentant al Instituției Prefectului și conducerile IPJ Vrancea, IJJ Vrancea și ISU Vrancea, ocazie cu care vor fi repartizate pentru a fi luate în protecție secțiile de votare de pe raza județului Vrancea”, se arată în comunicatul remis presei de ATOP Vrancea.
    De asemenea, în perioada următoare la nivelul IPJ Vrancea va fi întocmit  Planul de masuri privind menținerea și asigurarea ordinii publice, premergător și pe timpul desfășurării alegerilor pentru Președintele României. Șeful poliției municipiului Focșani va stabili, împreună cu primarul municipiului și șeful Poliției locale, concepția de întrebuințare a efectivelor poliției locale pentru desfășurarea în bune condiții a activităților electorale. Poliția municipiului Focșani împreună cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea vor menține ordinea publică în zonele de amplasare a Biroului Electoral Județean, precum și a tipografiei, incluzând aceste locații în dispozitivul de ordine și siguranță publică, până la încheierea activității legale de organizare și desfășurare a alegerilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here