Slujbă de pomenire pentru arhitectul Ion Mincu la Biserica din Piaţa Unirii
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Slujbă de pomenire pentru arhitectul Ion Mincu la Biserica din Piaţa Unirii
Slujbă de pomenire pentru arhitectul Ion Mincu la Biserica din Piaţa Unirii
La 100 de ani de la trecerea în nefiinţă
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

   Cel mai mare arhitect român, Ion Mincu, născut la Focşani, este comemorat astăzi, la 100 de ani de la trecerea sa în nefiinţă, la 6 decembrie 1912. Pentru a nu trece neobservat acest moment, la iniţiativa Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional (DJCPN) Vrancea, este organizată astăzi o slujbă de pomenire la Biserica „Naşterea Sf. Ioan Botezătorul” din Piaţa Unirii.
   În acelaşi timp, tot astăzi, un moment de mare intensitate emoţională ce va marca Anul ”Arhitect Ion Mincu” este slujba de pomenire oficiată de părintele ieromonah Iustin Marchiş, în biserica Mănăstirii Stavropoles din Bucureşti, la restaurarea şi întregirea căreia a lucrat arhitectul Mincu. ”Anunţul este şi o invitaţie către public şi în special pentru arhitecţi de a participa, la comemorarea celor 100 de ani trecuţi de la moartea arhitectului”, transmit reprezentanţii DJCPN Vrancea, într-un comunicat de presă.
    Anul 2012 este declarat Anul „Arhitect Ion Mincu”. Ordinul Arhitecţilor din România, în parteneriat cu DJCPN Vrancea, a derulat acţiuni şi proiecte de promovare a patrimoniului cultural specifice stilului arhitectural neoromânesc, iniţiat de arhitectul focşănean Ion Mincu. Un eveniment interesant a fost expoziţia de fotografie semnată de Victor Velculescu, intitulată ”Mincu – un secol înainte”. Un alt eveniment deosebit petrecut în acest an este primirea lui Mincu, ca membru postmortem al Academiei Române, în cadrul adunării generale a membrilor din 15 noiembrie.


 

 

1 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
  • daca a trecut in nefiinta de ce se mai vb de el? formulare nepotrivita fiintei umane. nu mai folositi fratilor expresii: a trecut in nefiinta.

    DE popescu, postat pe 11-12-2012, la 01:21

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost