Slujbă de pomenire pentru arhitectul Ion Mincu la Biserica din Piaţa Unirii
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Slujbă de pomenire pentru arhitectul Ion Mincu la Biserica din Piaţa Unirii
Slujbă de pomenire pentru arhitectul Ion Mincu la Biserica din Piaţa Unirii
La 100 de ani de la trecerea în nefiinţă
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

   Cel mai mare arhitect român, Ion Mincu, născut la Focşani, este comemorat astăzi, la 100 de ani de la trecerea sa în nefiinţă, la 6 decembrie 1912. Pentru a nu trece neobservat acest moment, la iniţiativa Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional (DJCPN) Vrancea, este organizată astăzi o slujbă de pomenire la Biserica „Naşterea Sf. Ioan Botezătorul” din Piaţa Unirii.
   În acelaşi timp, tot astăzi, un moment de mare intensitate emoţională ce va marca Anul ”Arhitect Ion Mincu” este slujba de pomenire oficiată de părintele ieromonah Iustin Marchiş, în biserica Mănăstirii Stavropoles din Bucureşti, la restaurarea şi întregirea căreia a lucrat arhitectul Mincu. ”Anunţul este şi o invitaţie către public şi în special pentru arhitecţi de a participa, la comemorarea celor 100 de ani trecuţi de la moartea arhitectului”, transmit reprezentanţii DJCPN Vrancea, într-un comunicat de presă.
    Anul 2012 este declarat Anul „Arhitect Ion Mincu”. Ordinul Arhitecţilor din România, în parteneriat cu DJCPN Vrancea, a derulat acţiuni şi proiecte de promovare a patrimoniului cultural specifice stilului arhitectural neoromânesc, iniţiat de arhitectul focşănean Ion Mincu. Un eveniment interesant a fost expoziţia de fotografie semnată de Victor Velculescu, intitulată ”Mincu – un secol înainte”. Un alt eveniment deosebit petrecut în acest an este primirea lui Mincu, ca membru postmortem al Academiei Române, în cadrul adunării generale a membrilor din 15 noiembrie.


 

 

1 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
  • daca a trecut in nefiinta de ce se mai vb de el? formulare nepotrivita fiintei umane. nu mai folositi fratilor expresii: a trecut in nefiinta.

    DE popescu, postat pe 11-12-2012, la 02:21

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL
17
32
39
48
43
41

Extragerea noroc:  8132114

Harta Focsani
   

Actualitatea

VIDEO și GALERIE FOTO : Marian Oprișan - un nou mandat la conducerea Uniunii Naționale a Consiliilor Județene
Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a fost reales președinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) în urma ședinței Adunării Generale care a avut loc marți,  la salonul „Dimitrie Cantemir” din Senatul României.

POZA ZILEI

Vești importante

SECVENTA ZILEI

Rută ocolitoare la accident

SONDAJ DE OPINIE

Social

Ce înseamnă primăvara pentru dumneavoastră?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost