Site-uri gratuite pentru grădiniţele, şcolile şi liceele din mediul rural
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Site-uri gratuite pentru grădiniţele, şcolile şi liceele din mediul rural
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Asociaţia „Europa Digitală“ derulează, pe parcursul acestui an, proiectul naţional „Şcoala mea pe Internet”, prin care îşi propune proiectarea, dezvoltarea, implementarea şi găzduirea în mod gratuit a website-urilor aparţinând instituţiilor româneşti de învăţământ preuniversitar. „Fiind la al treilea apel de proiect, cu peste 300 de beneficiari, programul vine în întâmpinarea grădinițelor, a școlilor și a liceelor din țară, în contextul în care acestea trebuie să respecte prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică şi a Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de acces public și pentru a se alinia la standardele europene și ale societății informaționale în care trăim. Proiectul «Școala mea pe Internet» are ca obiective majore, pe lângă integrarea sistemelor TIC în educație, și creșterea vizibilității insituțiilor la nivel national și international, în vederea accesării de fonduri europene, facilitarea interacțiunii între instituțiile de învățământ, elevi și profesori și, totodată, stimularea elevilor și profesorilor în utilizarea eficientă a Internetului de către elevi și profesori – ca mijloc de informare și formare”, se arată într-un comunicat de presă al Asociației „Europa Digitală”.
Pentru a fi eligibile, instituţiile trebuie să fie situate în zone rurale, trebuie să înregistreze, în anul şcolar 2014-2015, un număr de minim 150 de elevi, persoana responsabilă din instituţia de învăţământ, în vederea implementării proiectului, trebuie să aibă studii superioare, iar unitatea trebuie să deţină cel puţin un calculator cu o conexiune la Internet. De asemenea, pentru a accede la acest program, şcolile trebuie să adere la Asociaţia „Europa Digitală“ şi să achite cotizaţia de membru în valoare de 30 de lei pe lună. Înscrierile la proiectul naţional „Şcoala mea pe Internet” se pot face online, pe website-ul http://europadigitala.ro/masura-101/.
Potrivit reprezentanților asociației, website-urile realizate pentru școlile și liceele din România vor oferi: informații generale cu privire la instituția de învățământ; informații despre criteriile de admitere în ciclul primar/ gimnazial/ liceal; publicarea tuturor datelor și informațiilor conform legislației în vigoare; informații care să permită părinților să cunoască activitatea specifică claselor/ clasei pregătitoare din cadrul unități; publicarea structurii anului școlar; crearea și integrarea școlilor în grupuri având ca scop o creștere a calităţii educaţiei; informații actualizate în permanență cu privire la dispozițiile Ministerului Educației; traducerea automată a website-urilor în orice limbă de circulație internațională; modalități de sincronizare la rețeaua socială Facebook. 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Local

Află câtă apă consumă un vrâncean; raportul a fost făcut public de SGA
Un vrâncean consumă anual 49 metri cubi de apă, arată un raport al Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea. Raportul a fost prezentat, ieri, în ședința Colegiului Prefectural.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost