Simpozionul „Prevenirea Infecțiilor – Focșani 2018”, singurul de acest gen din țară, la a treia ediție
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Simpozionul „Prevenirea Infecțiilor – Focșani 2018”, singurul de acest gen din țară, la a treia ediție
Simpozionul „Prevenirea Infecțiilor – Focșani 2018”, singurul de acest gen din țară, la a treia ediție
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

    Cea de-a treia ediție a Simpozionului Prevenirea Infecțiilor – Focșani (SPIF) va avea loc la sfârșitul acestei luni, pe 31 mai 2018. Anul acesta și-au anunțat prezența 200 de invitați. Evenimentul va începe la ora 11:30, la Restaurant Grand’or, sala Ballroom, strada Anghel Saligny nr. 5 și este organizat de Serviciul de Prevenire a Infectiilor Asociate Asistenței Medicale (SPIAAM), din cadrul Spitalului Județean de Urgență, și abordează o temă vitală în contextul medical actual și anume „Prevenția de azi un pas către siguranța pacientului de mâine”.
    SPIAAM este un departament care se ocupă cu identificarea, combaterea și prevenirea infecțiilor, pe care un pacient le contractează cu ocazia internării sau a unor prestații de asistență medicală. Infecția asociată asistenței medicale a devenit una din problemele majore ale sistemului medical contemporan. SPIAAM-Focșani este un departament ce are în grijă trei din cei mai importanți pacienți din județ: Spitalul Județean de Urgență"Sf. Pantelimon" Focșani; Spitalul Municipal Adjud și Spitalul N.N Săveanu-Vidra
    SPIF 2018 dorește să reunească specialiști din domeniul medical, care au ca preocupare comună și permanentă asigurarea de acte medicale sigure și de calitate pentru pacient și este singurul de acest gen din țară. „Nu trebuie să uităm că prevenția este vitală în lupta împotriva rezistenței bacteriene, cu care de altfel ne confruntăm aproape zilnic, însă cred cu tărie că vom reuși în această luptă numai atunci când vom rupe barierele mentalităților rezistente. Sper ca această manifestare să alinieze și orașul Focșani centrelor mari universitare, cu tradiție, care organizează simpozioane, conferințe, congrese în care prevenția reprezintă cuvântul cheie. Acest eveniment oferă o excelentă oportunitate de a ne întâlni și de a asculta cei mai buni profesioniști în controlul și prevenirea infecțiilor, de asemeni având posibilitatea de a împărți experiențe, idei, probleme și provocări. Am convingerea că informațiile acumulate aici, în care cuvântul de bază este prevenția, vor contribui la consolidarea pietrei de temelie în siguranța pacientului. Să nu uităm că învățarea permanentă, colaborarea, comunicarea reprezintă elemente cheie ale reușitei”, a spus dr. Diana Stoica, medic specialist epidemiolog.
    Invitații speciali ai acestei ediții sunt: Prof. dr. Codruța Nemet, medic primar epidemiologie (Brașov), aceasta va susține o precuvântare; dr. Raluca Filimon, medic primar epidemiologie (Iași), va prezenta o lucrare cu tema „5 ani de evaluare a profilului de antibiorezistență a Enterobacteriaceelor”; dr. Alexandru Coman, medic primar epidemiologie (Cluj Napoca), va prezenta o lucrare cu tema „Strategii de implementare a programului de control al antibioticelor în spital”; as. Ramona Marincaș, asistent medical licențiat (Satu-Mare),  va prezenta o lucrare cu tema „Intervenții cu impact major în prevenirea infecțiilor asociate asistenței medicale”; biolog Camelia Nica (Focșani),  va prezenta o lucrare cu tema „Eroarea din diagnosticul microbiologic, încă o cărămidă adăugată la zidul rezistenței la antibiotice”; dr. Sergiu Sîngeorzan, medic specialist epidemiologie (Miercurea-Ciuc),   va prezenta o lucrare cu tema „Complianța la igiena mâinilor: între provocare și normalitate”
    Participarea la eveniment se face pe bază de invitație, locurile fiind limitate. Manifestarea este creditată atât de CMR cât și de OAMR. 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Actualitatea

Comisarul șef Remus Nica a câștigat concursul pentru șefia IPJ Vrancea
Comisarul şef Remus Nica a câștigat concursul pentru funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost