Senatorul Dumitrescu, la un simpozion despre egalitatea de șanse
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Senatorul Dumitrescu, la un simpozion despre egalitatea de șanse
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

   Vicepreședintele Senatului României Cristian Dumitrescu a participat, ieri, la sesiunea plenară a Simpozionului Internațional „Egalitatea de șanse în educație, dezvoltare personală și integrare socială“. Eveniment este organizat în parteneriat cu Senatul României. „Îmi revine onoarea de a transmite, în numele Senatului României, gratitudinea noastră față de inițiativa Federației Internaționale a Comunităților Educative – Secțiunea România de a organiza această manifestare, care reflectă preocuparea constantă a comunității europene pentru un subiect esențial și extrem de sensibil: egalitatea de șanse, care are la bază asigurarea participării depline a fiecărei persoane la viața economică și socială, fără deosebire de origine etnică, sex, religie, vârstă, dizabilități sau orientare socială“, a declarat senatorul PSD de Vrancea Cristian Dumitrescu, în deschiderea sesiunii plenare. 
   Parlamentarul a subliniat faptul că „egalitatea de șanse reprezintă o valoare politică fundamentală a Uniunii Europene, transcrisă în toate actele juridice de bază ale acestei comunități, un obiectiv politic cheie și, totodată, o piesă centrală a strategiei nediscriminatorii“. În opinia vicepreședintelui Senatului, România a depus un efort considerabil, într-un timp relativ redus, pentru adoptarea acquis-ului comunitar în procesul de integrare în Uniunea Europeană, inclusiv transpunerea cadrului legislativ european de garantare a egalității de șanse. Cu toate acestea, a subliniat senatorul Dumitrescu, „situații de încălcare a principiului egalității de șanse sunt încă, mult prea numeroase față de obiectivele noastre“.
   Senatorul a ținut să precizeze că, în mod inevitabil, atunci când vorbim despre principiul egalității de șanse, se atinge, din păcate, fenomenul discriminării ca și conduită socială. „Discriminarea reprezintă, în fapt, una dintre cauzele pentru care egalitatea de șanse nu este respectată ca principiu călăuzitor. Multiplele definiții ale discriminării ne arată că aceasta presupune diferențierea, excluderea, restricționarea și tratamentul preferențial între persoane, grupuri și comunități în dezavantajul unora dintre acestea, însă cel mai relevant aspect este faptul că toate aceste alegeri, decizii, acțiuni sunt făcute în baza unor criterii lipsite de obiectivitate“, a declarat vicepreședintele Senatului.
   Dumitrescu a adăugat că pentru a ameliora simptomele acestei „boli” sociale, instituțiile statului trebuie să se implice cu toată energia și determinarea în identificarea și eliminarea cauzelor care produc discriminarea. „Dreptul inalienabil al tuturor copiilor la o educație de calitate, protecția socială și bunele practici în domeniul protecției și incluziunii sociale, comunitățile defavorizate, schimbarea mentalităților referitoare la majoritate, minoritate și diversitate, nevoia de solidaritate socială în lupta cu discriminarea, anti-discriminarea și discriminarea pozitivă, suportul instituțional și social în dezvoltarea și implementarea proiectelor de dezvoltare socială- reprezintă tot atâtea provocări pentru societatea românească la începutul acestui secol“, a concluzionat vicepreședintele Senatului.
   Sesiunea plenară a Simpozionului Internațional „Egalitatea de șanse în educație, dezvoltare personală și integrare socială“ a fost deschisă de Toma Mareş, președintele Federației Internaționale a Comunităților Educative – Secțiunea România. Au mai luat cuvântul Excelența sa Ulla Vaisto- ambasador al Finlandei în România, Codrin Scutaru- secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, precum și senatorul Gabriela Crețu.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Actualitatea

GALERIE FOTO: Au reînceput lucrările de consolidare și restaurare la Prefectura Putna din Focșani
    Consiliul Județean Vrancea a reluat în această săptămână lucrările de consolidare și restaurare la clădirea fostei Prefecturi a Județului Putna, după o perioadă de pauză, în care lucrările la acest imobil simbolic pentru județul Vrancea au fost sistate din cauza litigiului în instanță cu vechiul constructor

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost