Senatorul Dumitrescu a participat la reuniunea APCEMN
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Senatorul Dumitrescu a participat la reuniunea APCEMN
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

   Vicepreședintele Senatului României, Cristian Dumitrescu, a participat, ieri, la sesiunea inaugurală a celei de-a 42-a Reuniuni a Comisiei Juridice și Politice a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), în cadrul căreia a adresat participanților o alocuțiune de bun venit, în numele Senatului României. „Emoţia întâlnirii cu dumneavoastră este cu atât mai mare cu cât eu însumi am făcut parte din «familia» Cooperării Economice a Mării Negre încă de la înfiinţarea APCEMN, în calitate de membru al primei delegaţii române, de preşedinte al Comisiei economice şi, ulterior, de vicepreşedinte al Adunării, într-o perioadă de căutare, de definire şi de construcţie a unei noi identităţi. Iată de ce, nu vă ascund, urmăresc evoluţia acestei organizaţii cu un ataşament şi cu un interes aparte“, a precizat senatorul vrâncean.
   În ceea ce priveşte rolul asumat de România în cadrul acestui veritabil „laborator regional“ de promovare a stabilităţii şi păcii prin dialog politic şi proiecte economice, Cristian Dumitrescu a subliniat că, indiferent de culoarea politică a guvernelor şi parlamentelor care s-au succedat, Cooperarea Economică a Mării Negre a însoţit constant procesele de aderare a României la Uniunea Europeană şi NATO. „Ca parlament al parlamentelor statelor membre OCEMN, APCEMN este, fără doar şi poate, cea mai legitimă instanţă şi cel mai stabil reper pentru susţinerea unor proiecte de anvergură în zona Mării Negre. Am convingerea că în dezbaterea care urmează veţi identifica şi veţi promova cele mai relevante măsuri pentru a asigura succesul acestui demers esenţial în definirea şi modelarea viitorului APCEMN, ca pilon important al cooperării în regiune“, a spus vicepreședintele Senatului, senatorul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu.
   Evenimentul reunește delegaţii parlamentare din cele 12 ţări membre ale Adunării, respectiv Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Federaţia Rusă, Serbia, Turcia şi Ucraina, care vor dezbate tema privind „Rolul APCEMN în dezvoltarea cooperării în regiunea Mării Negre: provocări şi perspective“. 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Actualitatea

GALERIE FOTO: Au reînceput lucrările de consolidare și restaurare la Prefectura Putna din Focșani
    Consiliul Județean Vrancea a reluat în această săptămână lucrările de consolidare și restaurare la clădirea fostei Prefecturi a Județului Putna, după o perioadă de pauză, în care lucrările la acest imobil simbolic pentru județul Vrancea au fost sistate din cauza litigiului în instanță cu vechiul constructor

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost