Senatorul Cristian Dumitrescu s-a întâlnit cu vicepremierul Muntenegrului
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Senatorul Cristian Dumitrescu s-a întâlnit cu vicepremierul Muntenegrului
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

     Vicepreşedintele Senatului României, Cristian Dumitrescu, s-a întâlnit, luni, a cu Igor Lukšić, vice-premier şi ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene din Muntenegru, care efectuează în această perioadă o vizită oficială în România. În deschiderea discuţiilor, Cristian Dumitrescu şi-a manifestat aprecierea faţă de evoluţia relaţiilor politico-diplomatice bilaterale, prilej cu care a salutat deschiderea Ambasadei Muntenegru la Bucureşti şi semnarea acordurilor de cooperare bilaterală în domeniul culturii şi educaţiei. Vicepreşedintele Senatului a subliniat rolul diplomaţiei parlamentare în aprofundarea şi diversificarea dialogului bilateral, prin organizarea de consultări atât la nivelul conducerii celor două foruri legislative, cât şi la nivelul comisiilor permanente şi al grupurilor de prietenie.
    Senatorul Cristian Dumitrescu a felicitat Muntenegru pentru progresul înregistrat în ultimul an în direcţia aderării la Uniunea Europeană, prin deschiderea a cinci capitole de negocieri. În acest sens, a fost evidenţiată disponibilitatea României de a împărtăşi experienţa acumulată în procesul de aderare la UE, cât şi de a continua asistenţa tehnică de care Muntenegru are nevoie. Vicepreşedintele Senatului şi-a exprimat aprecierea faţă de angajamentul Muntenegru de a adera la Alianţa Nord-Atlantică, reiterând sprijinul politic ferm al României în realizarea acestui obiectiv. În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte de interes comun cu privire la oportunităţile oferite de Strategia UE pentru regiunea Dunării, implementarea Acordului de Cooperare Economică, organizarea Forumului de Afaceri Bilateral, precum şi iniţierea dialogului pentru constituirea unei Comisii Economice Mixte.
     Vice-premierul Muntenegrului a mulţumit partenerilor români pentru sprijinul constant şi eficient acordat de România în demersurile autorităţilor de la Podgorica privind integrarea europeană şi euro-atlantică. Igor Lukšić a subliniat determinarea guvernului muntenegrean în procesul de reformă, exprimându-şi dorinţa de a valorifica posibilităţile de cooperare atât la nivel bilateral, cât şi în cadrul structurilor regionale. Oficialul muntenegrean a reiterat importanţa procesului de extindere a UE pentru stabilitatea şi dezvoltarea economică a statelor din regiune, menţionând necesitatea sprijinului statelor membre pentru avansarea acestui proces.
     La întrevedere au mai participat Ambasadorul Muntenegru la Bucureşti, E.S. Milan Begovic şi Ambasadorul României în Muntenegru, E.S. Ferdinand Nagy.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Actualitatea

GALERIE FOTO: Au reînceput lucrările de consolidare și restaurare la Prefectura Putna din Focșani
    Consiliul Județean Vrancea a reluat în această săptămână lucrările de consolidare și restaurare la clădirea fostei Prefecturi a Județului Putna, după o perioadă de pauză, în care lucrările la acest imobil simbolic pentru județul Vrancea au fost sistate din cauza litigiului în instanță cu vechiul constructor

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost