Senatorul Cristian Dumitrescu s-a întâlnit cu vicepremierul Muntenegrului
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Senatorul Cristian Dumitrescu s-a întâlnit cu vicepremierul Muntenegrului
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

     Vicepreşedintele Senatului României, Cristian Dumitrescu, s-a întâlnit, luni, a cu Igor Lukšić, vice-premier şi ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene din Muntenegru, care efectuează în această perioadă o vizită oficială în România. În deschiderea discuţiilor, Cristian Dumitrescu şi-a manifestat aprecierea faţă de evoluţia relaţiilor politico-diplomatice bilaterale, prilej cu care a salutat deschiderea Ambasadei Muntenegru la Bucureşti şi semnarea acordurilor de cooperare bilaterală în domeniul culturii şi educaţiei. Vicepreşedintele Senatului a subliniat rolul diplomaţiei parlamentare în aprofundarea şi diversificarea dialogului bilateral, prin organizarea de consultări atât la nivelul conducerii celor două foruri legislative, cât şi la nivelul comisiilor permanente şi al grupurilor de prietenie.
    Senatorul Cristian Dumitrescu a felicitat Muntenegru pentru progresul înregistrat în ultimul an în direcţia aderării la Uniunea Europeană, prin deschiderea a cinci capitole de negocieri. În acest sens, a fost evidenţiată disponibilitatea României de a împărtăşi experienţa acumulată în procesul de aderare la UE, cât şi de a continua asistenţa tehnică de care Muntenegru are nevoie. Vicepreşedintele Senatului şi-a exprimat aprecierea faţă de angajamentul Muntenegru de a adera la Alianţa Nord-Atlantică, reiterând sprijinul politic ferm al României în realizarea acestui obiectiv. În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte de interes comun cu privire la oportunităţile oferite de Strategia UE pentru regiunea Dunării, implementarea Acordului de Cooperare Economică, organizarea Forumului de Afaceri Bilateral, precum şi iniţierea dialogului pentru constituirea unei Comisii Economice Mixte.
     Vice-premierul Muntenegrului a mulţumit partenerilor români pentru sprijinul constant şi eficient acordat de România în demersurile autorităţilor de la Podgorica privind integrarea europeană şi euro-atlantică. Igor Lukšić a subliniat determinarea guvernului muntenegrean în procesul de reformă, exprimându-şi dorinţa de a valorifica posibilităţile de cooperare atât la nivel bilateral, cât şi în cadrul structurilor regionale. Oficialul muntenegrean a reiterat importanţa procesului de extindere a UE pentru stabilitatea şi dezvoltarea economică a statelor din regiune, menţionând necesitatea sprijinului statelor membre pentru avansarea acestui proces.
     La întrevedere au mai participat Ambasadorul Muntenegru la Bucureşti, E.S. Milan Begovic şi Ambasadorul României în Muntenegru, E.S. Ferdinand Nagy.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate

FLASH NEWS NATIONAL

34
19
3
20
10
17

Extragerea noroc:  6299552

Harta Focsani
   

Actualitatea

Se întoarce IARNA! În Moldova „vor predomina ninsorile“, temperaturi cu până la 15 grade mai scăzute decât valorile normale pentru această perioadă
    Mai mult de jumătate din ţară va fi afectată, duminică, de o răcire accentuată a vremii, temperaturile urmând să fie cu până la 15 grade mai scăzute decât valorile normale pentru această perioadă, potrivit unei atenţionări Cod galben emise vineri de Administraţia Naţională de Meteorologie.

POZA ZILEI

Primele două zile de primăvară la Focșani

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost