Senatorul Cristian Dumitrescu: „Avem nevoie de reacţii eficiente în combaterea discriminării“
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Senatorul Cristian Dumitrescu: „Avem nevoie de reacţii eficiente în combaterea discriminării“
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Vicepreședintele Senatului, Cristian Dumitrescu, senator PSD de Vrancea, își exprimă solidaritatea cu instituțiile, organizațiile neguvernamentale și personalității vieții publice care promovează toleranța, egalitatea în drepturi și eliminarea oricărei forme de discriminare rasială, cu prilejul marcării, la 21 martie, a Zilei Internaționale pentru eliminarea discriminării rasiale. „După 54 de ani de la masacrul de la Sharperville, comis pe 21 martie 1960, mesajul Zilei Internaționale pentru eliminarea discriminării rasiale este la fel de actual. În ciuda progresului considerabil făcut atât în lume cât și în România, avem nevoie de reacţii instituţionale eficiente în combaterea discriminării, intoleranţei şi extremismului. Trebuie să ne concentrăm eforturile asupra categoriilor cele mai expuse“, a declarat senatorul Cristian Dumitrescu.
Tema propusă de Organizația Națiunilor Unite pentru 21 martie 2014 a fost „Rolul liderilor în combaterea rasismului şi discriminării rasiale”. În acest context, senatorul Dumitrescu a precizat că rolul liderilor politici este de a apăra drepturile fundamentale ale omului și principiile democratice și de a respinge vehement toate formele de violență rasială și incitare la ură rasială. „Un astfel de lider a fost preşedintele sud-african Nelson Mandela, care este un simbol al luptei pentru drepturile omului, al libertății și reconcilierii. În 1995, cu ocazia primei delegații parlamentare a României în Africa de Sud, am avut șansa de a-l întâlni pe Nelson Mandela și de a mă afla pentru scurt timp în faţa uneia dintre cele mai proeminente figuri din secolul XXI. Lumea noastră este mai bună astăzi prin puterea exemplului său, iar liderii lumii au un model demn de urmat“, a precizat vicepreședintele Senatului.


 

 

1 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
  • Parca Dumitrescu e ala care din pozitia de sef al comisiei juridice a respins proiectul de lege al parteneriatului civil, care ar fi dat posibilitatea perechilor de acelasi sex, homosexuale, sa convietuiasca intr-o forma cat de cat legala. Dom Dumitrescu a instituit astfel o forma de discriminare pe baza de orientare sexuala. Deci e bine si cu "drepturile romului" dom Dumitrescu dar daca e doar din gura tot degeaba este. Teoria ca teoria dar practica ne omoara. Asa ca treci matale la aplicarea "drepturilor romului" pe teren si dupa aia da-ti drumul la gura ca asa pari doar un papagal mincinos.

    DE danb, postat pe 22-03-2014, la 01:07

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Actualitatea

GALERIE FOTO: Au reînceput lucrările de consolidare și restaurare la Prefectura Putna din Focșani
    Consiliul Județean Vrancea a reluat în această săptămână lucrările de consolidare și restaurare la clădirea fostei Prefecturi a Județului Putna, după o perioadă de pauză, în care lucrările la acest imobil simbolic pentru județul Vrancea au fost sistate din cauza litigiului în instanță cu vechiul constructor

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost