Se întoarce IARNA! În Moldova „vor predomina ninsorile“, temperaturi cu până la 15 grade mai scăzute decât valorile normale pentru această perioadă
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Se întoarce IARNA! În Moldova „vor predomina ninsorile“, temperaturi cu până la 15 grade mai scăzute decât valorile normale pentru această perioadă
Se întoarce IARNA! În Moldova „vor predomina ninsorile“, temperaturi cu până la 15 grade mai scăzute decât valorile normale pentru această perioadă
„Vremea se va menține deosebit de rece pentru această perioadă până spre sfârşitul săptămânii viitoare“
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

    Mai mult de jumătate din ţară va fi afectată, duminică, de o răcire accentuată a vremii, temperaturile urmând să fie cu până la 15 grade mai scăzute decât valorile normale pentru această perioadă, potrivit unei atenţionări Cod galben emise vineri de Administraţia Naţională de Meteorologie.
    În data de 18 martie, în intervalul orar 08:00 - 23:00, vor fi „precipitaţii însemnate cantitativ, intensificări ale vântului şi răcire accentuată” în 32 de judeţe şi municipiul Bucureşti. Potrivit ANM, în intervalul menţionat vor fi precipitaţii pe arii extinse în jumătatea de sud-est a teritoriului. „În Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat consistent de zăpadă. În Muntenia și în cea mai mare parte a Transilvaniei, la început va ploua, apoi vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei. În Oltenia și în Dobrogea vor fi mai ales ploi. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.
       Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, mai susținute în est și în sud-est, cu viteze de 55…65 km/h, precum și la munte, unde rafalele vor depăși 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.
        Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă. Vremea se va menține deosebit de rece pentru această perioadă până spre sfârşitul săptămânii viitoare. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.“
.
    Conform unui comunicat de presă, „echipele DRDP Iași sunt pregătite să înfrunte noul val de ninsori anunțat de meteorologi pentru acest sfârșit de săptămână. (...) Potrivit unei prognoze detaliate pe județe, vremea se va înrăutăți în zona Moldovei începând din seara zilei de sâmbătă, 17 martie, mai întâi în nordul regiunii, coborând apoi spre județele din sud, (... în) Vrancea – ploile de sâmbătă se vor transforma în ninsori duminică, atât pe timpul zilei, cât și noaptea, cu depuneri în strat de 14 cm și vânt cu viteze de 25-40 km/h“.
    Cu această ocazie, DRDP Iași recomandă prudență maximă participanților la trafic, echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru sezonul rece, precum și informarea cu privire la tronsoanele de drum național tranzitate. „Efectivele DRDP Iași vor fi mobilizate în regim de permanență în perioada avertizărilor meteo, în vederea asigurării unui carosabil circulabil pentru participanții la trafic. Suntem pregătiți să intervenim cu autoutilaje și am refăcut stocurile de sare din bazele noastre de deszăpezire, astfel încât să nu înregistrăm blocaje pe drumurile naționale. Sperăm ca experiența acumulată în această iarnă, dar și în sezoanele trecute, să își spună cuvântul și de această dată”, a declarat ing. Ovidiu Mugurel Laicu, director general regional al DRDP Iași.
    DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic pentru orice informaţii despre starea drumurilor naţionale din zona Moldovei, prin Dispeceratul său deschis în regim de permanenţă – tel. 0232/213168. Informaţii actualizate despre starea vremii şi a carosabilului pot fi obţinute şi de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum şi de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situaţia Drumurilor Naţionale.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

15
9
31
21
13
4

Extragerea noroc:  1515368

Harta Focsani
   

Interviu

„Profesorul nu este judecător, este educator“; interviu cu profesorul Adrian Avram, care pregătește olimpici la istorie
Deși domnul Trandafir nu mai este, încă mai există oameni care practică meseria de profesor cu dăruire și dragoste pentru cunoaștere și pentru elevi. Un astfel de profesor este și Adrian Avram, profesor de istorie la Colegiul Național Emil Botta din Adjud.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost