Școlile care organizează olimpiade școlare județene trebuie să aibă și informatician

0
563


Subiectele la olimpiadele școlare vor ajunge în școli la fel ca subiectele pentru examenul de evaluare națională de la clasa a VIII-a, respectiv electronic. Acest lucru presupune prezența obligatorie a unui informatician în școala unde se desfășoară olimpiade școlare județene.
Reamintim că anul acesta inspectoratele școlare au primit propuneri de subiecte de la cadre didactice, termenul limită de trimitere a subiectelor fiind 17 ianuarie. Până ieri, IȘJ Vrancea a primit mai multe propuneri de subiecte pentru olimpiadele școlare – faza județeană din anul școlar 2017-2018, pe care urmează să le înainteze Centrului Național de Evaluare și Examinare (CNEE). În elaborarea subiectelor, profesorii au ținut cont de anumite aspecte, respectiv: subiectele trebuie să fie proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea de analiză, de sinteză, de generalizare și de abstractizare a candidaților; să respecte specificul disciplinei și particularitățile de vârstă ale participanților; să se încadreze în structura probei scrise (conform regulamentelor specifice pe discipline). De asemenea, profesorii care au propus subiecte pentru olimpiadele școlare 2017-2018, faza județeană, odată cu propunerile lor, au trimis și baremele de corectură.
Profesorii propunători de subiecte pentru etapa județeană a olimpiadelor din anul școlar 2017-2018 trebuie să depună la inspectorul de specialitate din cadrul IȘJ un angajament de confidențialitate semnat în două exemplare, în care atestă corectitudinea științifică a propunerii de subiect, autenticitatea (originalitatea) acestuia. De asemenea, angajamentul conține în mod explicit precizarea că propunerea de subiect făcută nu a fost și nu va fi publicată în lucrări/ pe site-uri.
CNEE organizează selecția subiectelor la disciplinele limba și literatura română, pentru clasele V-VIII și pentru limba și literatura română la clasele IX-XII, matematică, pentru clasele V-VI și pentru clasele VII-XII, astronomie și astrofizică (gimnaziu și liceu), fizică (gimnaziu și liceu), chimie (clasa a VIII-a și liceu), biologie (clasa VII-a și liceu), geografie (clasa a VIII-a și liceu), informatică (gimnaziu și liceu), tehnologia informației, istorie (clasa a VIII-a și liceu), științe socio-umane (clasele a VII-a, a VIII-a și liceu), pedagogie-psihologie la liceele pedagogice, religie-cultul ortodox (clasele VII-XII), olimpiada de științe pentru juniori (gimnaziu), olimpiada națională  interdisciplinară „Științele Pământului” (liceu), limba franceză (clasele VII-XII) și limba engleză (liceu).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here