Salariile angajaților din Poștă vor crește

2
699


Salariile lucrătorilor din Poșta Română vor crește, în medie, cu 100 de lei brut, iar acest lucru se va întâmpla de luna viitoare, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, Alexandru Petrescu, directorul general al Companiei Naționale ‘Poșta Română’ /CNPR/. ‘Vom înregistra la ITM un act adițional la contractul colectiv de muncă. Suntem într-o medie de 100 lei brut, creștere pe fiecare salariu. Această creștere salarială este pentru mine mai mult o investiție în oameni decât o majorare efectivă, și asta mă aștept să ni se întoarcă înzecit. Practic, creșterea netă salarială medie va fi de 70-75 de lei’, a afirmat Petrescu.
Marți, ministrul pentru Societatea Informațională, Răzvan Cotovelea, anunța că salariile tuturor lucrătorilor din Poșta Română vor crește în luna noiembrie. ‘Mă bucur că am văzut cifrele: 6,5 milioane de euro profit brut până în acest moment pentru Poștă. Estimăm un profit, până la sfârșitul anului, care să depășească 10 milioane de euro, ceea ce ne creează un confort deosebit. Asta înseamnă că, în 2014-2015, nu numai că riscul insolvenței a dispărut, dar vom majora salariile pentru toți factorii poștali, în conformitate cu înțelegerile pe care sindicatul le are, începând de luna viitoare. Asta înseamnă că vom face investiții în echipamemte și toate promisiunile pe care le-am făcut la adresa lucrătorilor din Poșta Română se vor îndeplini. Vă pot spune că majorarea salariilor se va face pe diferite clase. Cei care au salariul cel mai mic vor primi mărirea cea mai semnificativă’, a menționat Cotovelea.
CNPR a organizat, miercuri, conferința de lansare a companiei Poșta Română Broker de Asigurare – SRL, noua entitate urmând să încheie într-o primă fază asigurări non-life. Potrivit directorului general al companiei Poșta Română Broker de Asigurare, Viorel Motoroiu, pentru derularea activității noii entități au fost încheiate contracte cu 7 companii de profil.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here