Românii au început să-şi rezerve vacanţe pentru 2015

0
570


Agențiile de turism și hotelurile din România au lansat încă din luna septembrie oferte cu reduceri de până la 50% pentru vacanțele de anul viitor pe litoral, prin programul „Înscrieri Ultra-Timpurii”, a anunțat duminică într-un comunicat agenția Bibi Touring, specializată în turismul intern. Potrivit agenției, primele sejururi pentru anul viitor pe litoral au fost deja rezervate. Pentru a beneficia de reducerile de până la 50%, turiștii trebuie să-și rezerve vacanța până la finele anului.
Potrivit Bibi Touring, trei din zece români au cumpărat, pentru sezonul recent încheiat, un bilet de vacanță cu reducere pe litoralul românesc prin programul „Înscrieri Timpurii”. „Lansarea campaniei de Înscrieri Ultra-Timpurii pentru viitorul sezon estival, acum în septembrie, reprezintă o premieră pentru piața românească. Åži dacă în 2005, când abia apăruse conceptul de Înscrieri Timpurii, primele oferte se lansau în februarie pentru vara acelui an, astăzi practic suntem în situația de a trece dintr-un sezon în altul fără pauză”, a declarat în comunicat Adrian Voican, directorul general al agenției Bibi Touring.
Acesta a adăugat că evoluția pieței din ultimii ani confirmă tendința de creștere a încrederii turiștilor români pentru vacanțele petrecute în țară. „Există premise ca această creștere să fie consolidată și în sezonul următor prin aplicarea noii legi a voucherelor de vacanță începând cu 1 ianuarie 2015”, a mai spus Voican.
Cu toate acestea, reprezentanții patronatelor din turism nu știu cu exactitate câte persoane și-au petrecut vacanța în acest an pe litoralul românesc, cifrele variind între 800.000 și 1,5 milioane de persoane. În aceste condiții este greu de stabilit dacă acele creșteri ale numărului de turiști anunțate în ultimii ani pe litoral sunt reale sau nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here