Reguli fiscale noi pentru microintreprinderi
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Reguli fiscale noi pentru microintreprinderi
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Societățile plătitoare de impozit pe venit trebuie să respecte noi reguli fiscale, potrivit Ordonanței de Urgență 25 din 2018, publicată în Monitorul Oficial. Noile reguli se referă la reintroducerea posibilității de a opta pentru impozitul pe profit, realizarea de sponsorizări pentru unități nonprofit sau unități de cult.
Expertul contabil Mirela Lupu ne-a prezentat principalele modificări aduse la regulile fiscale care se aplică societăților plătitoare de impozit pe venit (microîntreprinderilor):
- A fost reintrodusă posibilitatea microîntreprinderilor de a opta pentru impozitul pe profit prin îndeplinirea a două condiții:
• au subscris un capital social de cel puţin 45.000 lei şi
• au cel puţin 2 salariaţi
Opțiunea aleasă începe cu trimestrul în care aceste condiţii sunt îndeplinite cumulativ, ea fiind definitivă atâta timp cât sunt îndeplinite condiţiile. Calculul şi plata impozitului pe profit se va efectua luând în considerare veniturile şi cheltuielile realizate începând cu trimestrul respectiv. Prevederea se aplică începând cu 1 aprilie 2018.
Avem vești bune pentru microîntreprinderile care fac sau doresc să efectueze sponsorizări pentru susţinerea entităţilor nonprofit şi a unităţilor de cult. Începând cu data de 1 aprilie 2018 microîntreprinderile care efectuează sponsorizări scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective. Condiția este ca aceste unități să fie furnizori de servicii sociale acreditaţi cu cel puţin un serviciu social licenţiat, potrivit legii.
Microîntreprinderile care efectuează sponsorizări vor avea obligaţia de a depune declaraţia informativă privind beneficiarii sponsorizărilor, urmând ca în perioada următoare să apară modelul și conținutul declarației informative.
 
Mirela Lupu este expert contabil și consultant fiscal, administrator al societății de contabilitate Consadvice Account SRL. Poate fi contactată la adresa de mail: mirela@contabilitatefocsani.ro


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

15
9
31
21
13
4

Extragerea noroc:  1515368

Harta Focsani
   

Interviu

„Profesorul nu este judecător, este educator“; interviu cu profesorul Adrian Avram, care pregătește olimpici la istorie
Deși domnul Trandafir nu mai este, încă mai există oameni care practică meseria de profesor cu dăruire și dragoste pentru cunoaștere și pentru elevi. Un astfel de profesor este și Adrian Avram, profesor de istorie la Colegiul Național Emil Botta din Adjud.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost