Regizorul ucrainean Oleg Senţov, deţinut în Rusia, a intrat în greva foamei
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Regizorul ucrainean Oleg Senţov, deţinut în Rusia, a intrat în greva foamei
Regizorul ucrainean Oleg Senţov, deţinut în Rusia, a intrat în greva foamei
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Regizorul ucrainean Oleg Senţov, care ispăşeşte în Rusia o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru ''terorism'', a intrat în greva foamei pentru a solicita eliberarea ''deţinuţilor politici'' ucraineni din această ţară, a anunţat miercuri avocatul său, citat de AFP. "El a început o grevă a foamei din motive politice şi ar urma să continue pe durata Cupei Mondiale" de fotbal, organizate în acest an în Rusia, a declarat pentru AFP Dmitri Dinze, avocatul lui Senţov.
Un oponent declarat al anexării Crimeii de către Rusia în martie 2014, Oleg Senţov şi militantul ecologist ucrainean Aleksandr Kolcenko au fost condamnaţi în august 2015 pentru "terorism" şi "trafic de arme. "Eu, Oleg Senţov, cetăţean ucrainean condamnat pe nedrept de un tribunal rus şi aflat în prezent într-o închisoare din oraşul Labytnangi, încep de astăzi o grevă a foamei", a anunţat regizorul într-o scrisoare publicată de site-ul de informaţii Mediazona. "Singura mea exigenţă pentru a înceta (greva foamei) este eliberarea tuturor deţinuţilor politici de pe teritoriul rus", a adăugat el.
Potrivit avocatului său, Oleg Senţov consideră că 64 de "deţinuţi politici" ucraineni sunt în prezent încarceraţi în Rusia, în plus faţă de el. Arestat în mai 2014 la domiciliul său din Crimeea, Senţov a fost acuzat că a coordonat activităţile unui grup ultranaţionalist ucrainean care intenţiona să atace organizaţii proruse şi infrastructuri din peninsulă.
Procesul lor, calificat drept "stalinist" de către ONG-ul Amnesty International, a fost denunţat de Kiev, Uniunea Europeană şi SUA. "Fac apel la comunitatea internaţională să continue să facă presiune asupra Kremlinului pentru ca deţinuţii politici ucraineni să poată reveni în familiile lor cât de rapid posibil", a reacţionat pe Twitter preşedintele ucrainean Petro Poroşenko.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Actualitatea

Comisarul șef Remus Nica a câștigat concursul pentru șefia IPJ Vrancea
Comisarul şef Remus Nica a câștigat concursul pentru funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost