Record Guinness: Un american de 91 de ani a devenit cel mai vârstnic mecanic aeronautic din lume

0
648


Azriel Blackman a devenit oficial, marți, cel mai vârstnic mecanic aeronautic din lume, un titlu ce marchează cariera de aproape 75 de ani a acestui bărbat american de 91 de ani, care continuă să se trezească în fiecare dimineață la ora 05.00, informează AFP. Șef al echipei tehnice de mentenanță aeronautică din cadrul companiei American Airlines, Azriel Blackman a început să lucreze la vârsta de 16 ani ca ucenic mecanic, când era plătit cu 50 de cenți pe oră, dar ajunge la lucru cu două ore înainte de începerea programului, într-un hangar de pe aeroportul John F. Kennedy din New York.
Azriel Blackman a primit marți titlul de „persoana cu cea mai îndelungată carieră de tehnician aeronautic”, cu 74 de ani și 355 de zile (până pe 7 iulie) din partea unui reprezentant al Cărții Recordurilor Guinness. Pentru a sărbători acest angajat deosebit, compania aeriană a inaugurat un avion Boeing 777 care i-a fost dedicat, purtând numele și semnătura lui pe fuselaj. Cu această ocazie, mecanicul american a compus și un text, publicat pe site-ul companiei. „Să nu credeți nicio secundă că aceasta este o scrisoare de plecare. Nu am considerat-o niciodată o meserie, pentru că este o muncă pe care o iubesc și pe care o fac cu multă mândrie”, a scris nonagenarul.
Azriel Blackman, care va împlini 92 de ani în luna august, și-a început cariera în atelierul de oțelărie de la Aviation High School din Manhattan. De atunci, a participat la realizarea a peste 50 de modele de avioane. „Poate că vă vine greu să credeți, dar eu văd fiecare nouă zi ca pe o provocare”, a adăugat mecanicul american.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here