Recomandări de la polițiști pentru prevenirea furturilor din societăți comerciale

0
351


Activitatea de protejare a patrimoniului cetățenilor și prevenirea faptelor ce aduc atingere acestuia, constituie una dintre prioritățile Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea și are drept scop creșterea gradului de siguranță a cetățeanului precum și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică.
Magazinele și societățile comerciale au fost, sunt și vor fi mereu un punct de atracție pentru persoanele predispuse la comiterea de infracțiuni, iar gradul de risc la care este expusă fiecare unitate comercială depinde de mai mulți factori printre care: natura produselor comercializate, localizarea magazinului, rata criminalității în zona unităților comerciale, orele de program, numărul angajaților și experiența acestora.

Având în vedere aspectele mai sus menționate, pentru a vă  proteja afacerea, POLIÈšIȘTII VÄ‚ RECOMANDÄ‚:
Montați în magazinul dumneavoastră un sistem de alarmă vizual și acustic!
Apelați la serviciile calificate ale unei societăți de pază și intervenție rapidă sau angajați-vă pe timpul nopții un agent de pază!
Instalați camere de supraveghere, care să acopere și „zonele moarte” din punct de vedere al vizibilității celui care vinde la raion!
Dotați-vă cu case de bani și seifuri de bună calitate!
Scoateți din vitrine obiectele de valoare pe timpul nopții!
Procurați-vă și montați în punctele sensibile ale magazinului sau chioșcului, un grilaj solid care să împiedice pătrunderea hoților în interior!
Se recomandă ca ușa de acces în magazin să fie întărită cu un sistem de protecție, de tip „clopot” care să protejeze lacătul. În acest fel se îngreunează activitatea infracțională și în unele cazuri chiar descurajează infractorii!
Atenție la persoanele care trec pragul magazinului dumneavoastră, pentru că acestea nu doresc întotdeauna să cumpere sau să ceară relații despre un produs!
Este indicat în magazin să se afle întotdeauna doi angajați, pentru ca supravegherea să fie realizată într-un mod optim!
De multe ori hoții profită de neatenția vânzătorului, se apleacă peste vitrină și sustrag diferite produse!
Orice verigă slabă în depozitarea, manipularea sau paza bunurilor și valorilor din magazin va fi speculată de către infractori!
Nu uitați: prudența este cea mai bună pază și nu costă!
Dacă observați persoane suspecte sau sunteți victimă a unei infracțiuni de furt, sesizați imediat Poliția!

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 24 iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here